Meneertje Manuel

Geplaatst: 14 oktober 2016

André Manuel_foto GrafijnHet Limburg Festival verrast. Ook buiten de festivalperiode. Dit maal met een extra theatervoorstelling van Nederlands meest controversiële cabaretier, André Manuel. Op zondagmiddag 30 oktober om 16.00 uur brengt hij in Roggel de laatste try-out van zijn nieuwe show: De onzen. Deze gaat 1 november in première in de schouwburgen.

 

André Manuel is een maatschappijkritische cabaretier en muzikant. Zijn cabaret kenmerkt zich door confrontaties met de ‘onmenselijke’ kant van de mens. In 2016 verwierf hij bijna de titel “Slimste Mens van Nederland’ in het gelijknamige TV-programma. Meneertje Manuel won met zijn vorige programma ‘Het geval apart’ de Poelifinario, een prestigieuze cabaretprijs.

De recensenten zijn al lovend. De landelijke pers schreef: “Het bestaat nog, het niets en niemand ontziende beukcabaret. André Manuel discrimineert niet, hij jaagt iedereen over de kling: het koningshuis, artiesten die hun dodelijk ziekte inzetten hun carrière nieuw leven in te blazen, negers, maar vooral joden, moslims en christenen van alle richtingen” en “Een ode aan het vrije woord”. Hijzelf verklaart: “Als Trump de volgende president van de VS wordt, dan mag ik toch zeker deze show maken?”

 

De aanvang in Zaal Dennenoord, Op de Bos 6 in Roggel is 16.00 uur. De zaal gaat open om 15 uur, entree is € 10 per persoon. Er is geen voorverkoop, vol is vol. Reserveren kan wel via gasten@limburgfestival.nl. Vrienden en vrijwilligers van het Limburg Festival krijgen 2 consumptiebonnen toe …

single.php