Denktank Cultuur Limburg

Geplaatst: 18 januari 2017

Vandaag eerste ontmoeting van het Limburgse culturele veld met de Denktank Cultuur Limburg. Deze Denktank Cultuur komt in de plaats van de Provinciale Adviescommissie Cultuur en heeft een ruimere opdracht. Naast het beoordelen van subsidieaanvragen van cultuurinstellingen die een meerjarig provinciaal subsidie ontvangen, gaan de leden het gesprek met het culturele veld aan. Ook adviseren en reflecteren zij gevraagd en ongevraagd over het provinciale cultuurbeleid, de ontwikkeling en uitvoering.

 

In deze denktank hebben o.a. zitting: Geert Driessen, Coördinator Financiële en Administratieve Projecten Kunst in de open ruimte, Brigitte van Eck, Directeur/bestuurder Munttheater Weert, Boris van der Ham, Voorzitter Humanistisch Verbond en voormalig lid Tweede Kamer, Bram Jacobs, Assistent programmeur popmuziek Parkstad Limburg Theaters Heerlen en Nicoline Wisse Smit, Communicatiestrateeg Wis & Waarachtig. Zij is tevens voorzitter van de Denktank.

 

Alle leden voelen zich betrokken met cultuur en Limburg en geven blijk van een open, eigenzinnige en onafhankelijke geest. Gezamenlijk hebben ze uitgebreide kennis over podiumkunsten, culturele festivals, beeldende kunsten & vormgeving, pop-, jazz-, klassieke- en moderne muziek, creatieve industrie, cultuureducatie, kunstonderwijs, talentontwikkeling, professionele en amateur-kunsten. Deze combineren en toetsen ze met de provinciale speerpunten als grensoverschrijdende samenwerking, cultuurtoerisme en leefbaarheid, cultureel ondernemerschap en stedelijke cultuur. Onderdeel van de ontmoeting is een speeddate-activiteit waarbij de tip is: neem voldoende visitekaartjes mee.

Bewaren

single.php