Dans Promenade

Verleden jaar gestart als pilot en meteen een eclatant succes. Dus ook dit jaar pakt het Limburg Festival weer uit met een wandeling over een promenade vol dans. Een spannende wandeling door de binnenstad van Roermond verbindt bijzondere dansvoorstellingen van bekende en minder bekende dansgoden met elkaar.

 

Vijf acts strijken op zondag 27 augustus neer op verrassende locaties binnen de contouren van de fraaie Roermondse binnenstad. Wandel, kijk, luister, ervaar en onderga… en dans, dans, dans!

• Vertrek in groepen om 13u00, 14u00 en 15u00 bij TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12 te Roermond.

• Duur ca. 120 minuten

• Deelname € 10,00 p.p. Kinderen t/m 12 jaar wandelen gratis mee.

Line-Up Dans Promenade

 

SHAILESH BAHORAN EN MARIKE JAGER > DISTINGUISHED DREAMS #3

Shailesh en Marike, een gouden combinatie die versmelten tot een vrij en vrolijk wezen dat jongleert met stem en ledematen. Shailesh doet alles met z’n lijf en ledematen wat je eigenlijk niet zou moeten doen, streetguy, invloeden van hiphop, breakdance en Indiase motieven. Dit in één performance in combinatie met de verhalen, stem en gitaar van Marike….. ja, dat moet je ervaren! De performance bestaat uit twee losstaande concepten die met elkaar in contrast staan en via de klanken met elkaar verbonden worden. De eerste: rustig, intens aftastend met een donkere laag en ietwat verhalend. De tweede: een ontmoeting tussen 2 personen, veel vrijer, speelser, vrolijker en opener van aard. Marike met de elektrische gitaar uitdagend op het podium en Shailesh tussen het publiek op een tafel waar hij zijn hiphop danskwaliteiten laat zien. Samen eindigend …. . Choreograaf Shailesh Bahoran gebruikt hiphop als basis en laat zich inspireren door moderne en traditionele Hindoestaanse dans. Zijn dans kenmerkt zich door originaliteit en expressie. Singer-songwriter Marike Jager creëert intieme liedjes die ze verhalend en theatraal deelt met haar publiek. Ze zong haar eerste noten als muzikant en was met haar Silent Tour al eerder te gast op het Limburg Festival. Zij won de Grote Prijs van Nederland en heeft al vier albums op haar naam staan. Daarom zijn we er ook supertrots op dat ze tijdens het Limburg Festival te zien zijn.

Foto: Moon Saris

DANSGEZELSCHAP PROJECT SALLY MAASTRICHT > SKYLINE

Stel je voor…
Je blik gericht op de horizon.
Achter je liggen de contouren van het bekende.
Voor je ligt een nieuwe wereld.

Skyline gaat over het verlangen naar liefde, lef, vriendschap en een nieuwe wereld. Over je blik richten op de toekomst en de hoop die dat met zich meebrengt. De paden van vijf jonge mensen kruisen elkaar op een zoektocht naar zichzelf. Ze delen hun reis en worden zo medereizigers in hun leven.

 

Internationale choreografie

Met Skyline presenteert SALLY een eigenzinnige wereld waarin virtuoze dans, muzikaliteit en vormgeving gelijkwaardig samensmelten tot één beleving. In deze indringende theatrale dansvoorstelling neemt een jonge generatie dansers het kompas in eigen handen. Samen gaan ze het avontuur aan. Naast nieuw werk van choreograaf Stefan Ernst verbindt SALLY in Skyline choreografisch werk van de internationale gastchoreografen Itzik Galili, Roy Assaf en Martin Harriaque.

Tijdens Dans Promenade op zondag 26 augustus laat SALLY een preview zien van SKYLINE.

MAMI IZUMI > COTTON

Izumi’s ervaringen, als medewerkster, in de katoenfabriek en herinneringen aan het geluid van de weefgetouwen, brachten haar tijdelijk terug in Japan om nieuwe inspiratie op te doen in drie weverijen. De video’s die zij hiervan maakte, vormen een wezenlijk onderdeel van haar voorstelling Cotton. Een live solo-optreden op het snijvlak van dans, installatie en mode. Een mix van design, poëzie en beweging. De fijne, secure en dansante bewegingen van handen en voeten van vrouwen aan een weefgetouw fascineerden en inspireerden haar. Ze vraagt zich af of er plekken zijn waar machines de mens al volledig vervangen hebben? De connotatie met het offer van liefde dat Penelope met wachten volbracht ligt voor de hand, maar voor Mami Izumi wakkerde het weefgetouw vooral haar bewondering aan voor de aandacht, overgave en inspanning die het maken van kleding vroeger vereiste.

Mami Izumi vond een creatief partner in dit proces met veelbelovende modeontwerper Verena Klein, die tekent voor het kostuum van Cotton. Tijdens de Dans Promenade presenteert Mami de korte versie van Cotton en neemt het publiek op in haar eigen, kleine universum. Mami Izumi is een nieuwe maker en wordt ondersteund door dansgezelschap Gotra, van Joost Vrouenraets en door VIA ZUID, Limburgs talentmakelaar en coproducent in de podiumkunsten.

 

DANSBRABANT/JELENA KOSTIC > THE BOLD, THE BOUND & THE BRITTLE

 

Boud, bezield en broos. Dit is de nieuwe, indringende voorstelling van choreografe Jelena Kostic. Met ongeremde dans en onverwachte muziek. Twee krachtige vrouwen spelen hun persoonlijke, vernielzuchtige, comfortabele en erotische momenten zover uit tot ze overtollig zijn. De strijd tussen het broze en het obscene laten zij achter zich. Scharnierend op een ver en nabij verleden, opent The Bold, The Bound & The Brittle de deur naar een ruimte waar we allemaal ons uniform afleggen. Wat overblijft, is ons eigen kwetsbare mens-zijn. **** Theaterkrant.nl ”Judit Ruiz Onandi is de ondervrouw die Noëmi Wagner laat ‘vliegen’. Wie nu precies gebruik maakt van wiens kracht wordt steeds moeilijker te onderscheiden. (…) Met dit verrassende duet laat The Bold, the Bound & the Brittle op overtuigende wijze zien wat en haar danseressen hebben toe te voegen aan het danslandschap.“ (Wendy Lubberding)

 

MANSCHAP > DELIGHT

Ondanks een goede vriendschap tussen de dansers is Delight een duet dat een grillige relatie weergeeft. Als een donkere gedachte neemt de ene danser de andere mee in een ontmoeting die door herhalende irritaties en weerstand steeds heftiger wordt. In een kleine ruimte zien we een strijd, een gevecht om dominantie. Of deze strijd wezenlijk is of fictief, is aan de kijker om te beslissen. Manship bestaat uit Manock Schreeuwen en Kiki Boot. Beide studeerde af aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en waren actief in producties van Theaterhuis DOX te Utrecht. Met het duet DELIGHT zijn ze te zien in verschillende theaters en festivals zoals in het Zuidplein Theater Rotterdam, Corrosie Theater Almere en Kunstnacht Nijmegen. Maar nu eerst dansen, dansen, dansen in de Dans Promenade van het Limburg Festival.