Straattheater

_DSC9642Het Limburg Festival is van oudsher een straattheaterbolwerk. De laatste jaren is er echter een switch naar meer theater op locatie en theaterroutes gemaakt. Niettemin staan er ook in 2017 weer enkele gratis straattheateracts en performance-installaties op het programma.

 

MR. DYVINETZ (SPANJE) > MISTER WHEEL

Een handstand doen en zichzelf een beetje zwoel uit een zwartleren jasje peuteren. Is dat alles wat hij kan? Hoepel toch op. À propos, over hoepels gesproken. Kan die mr. Dyvinetz daar niet iets mee? Zeker nu ze er toch liggen! Niet te vroeg oordelen over deze heer. Wat hij doet in, om, onder en boven de hoepel, dat krijgt iedereen stil. Wat ’n vernuft, wat ‘n souplesse. Echt wel…

Vrijdag 25 augustus I 15u15 I Buitenpodium de Abdijhof – Hofstraat 10, Thorn

 

GROMIC (SPANJE) > THE MAGOMIC SHOW

Gromic neemt je, met slechts een paar kleine attributen, mee in een wereld vol verwondering. Een onvergetelijke ontmoeting met een adorabele vagebond ligt in het verschiet: een tedere, visuele comedy vol magie en plezier. Welkom bij de magie van de eenvoud. ”Mijn shows zitten zo in elkaar, dat het de creativiteit en magie losmaakt die in iedereen zit verborgen”, zegt de doorgewinterde acteur Michael Gueulette die schuilgaat achter Gromic. Hij brengt een verfrissende, nieuwe show, universeel hilarisch, ingetogen en met tedere humor. Gromic bekoort, ongeacht leeftijd, taal of cultuur. Met meer dan 20 jaar entertainmentervaring onder zijn hilarische hoed, brengt Gromic je een interactieve komedie, geïnspireerd door goochelaars en clowns.

Vrijdag 25 augustus I 16u00 I Buitenpodium de Abdijhof – Hofstraat 10, Thorn

Zondag 27 augustus I 16u00 I Markt, Weert

 

CIRCUS KATOEN (NEDERLAND) > EX AEQUO

Waar komt haar kamerplant, waar zetten we de kast en waar komt de kleding? In ‘Ex Aequo gaan twee karakters met elkaar samenwonen. Beiden hebben belangrijke spullen die hun eigen plaats verdienen. Op speelse en fysieke wijze verkennen de twee de ruimte waarin ze samen gaan wonen en rusten niet voordat alles een plekje heeft gekregen. Ze dagen elkaar uit, drijven elkaar tot het uiterste en werken samen tot ze de balans hebben gevonden. ‘Ex Aequo’ is een wonderschone voorstelling van twee circusartiesten die je met straffe acrobatische capriolen weten te verwonderen en ontroeren.

Vrijdag 25 augustus I 13u00 I Jan van Steffeswertplein, Stevensweert

 

DE KOPSALON > DE KOPSALON VOOR HOOFDZAKEN

Soms moet je mensen verleiden tot luisteren, want de hoeveelheid informatie die we dagelijks te verwerken krijgen is eindeloos, maar onze tijd beperkt. Wist je dat luisterverhalen onze hersenen activeren? De Kopsalon voor Hoofdzaken doet dat. Wie plaats neemt op een van de twee kappersstoelen en de droogkap over zijn hoofd trekt, heeft de keuze uit een aantal verhalen die de gedachten van de luisteraar een draai geven. Deze installatie verrast de bezoeker allereerst door z’n vorm en vervolgens door de inhoud: de verhalen. In De Kopsalon voor Hoofdzaken zijn vier verhalen te horen die worden verteld door vluchtelingen die recentelijk in Nederland zijn opgevangen. De verhalen gaan niet over wat ze onderweg hebben meegemaakt, maar over universele thema’s die door alle culturen worden herkend en begrepen: de liefde, hoop en het nastreven van geluk. Daardoor zijn de verhalen geen confrontatie met een vluchteling, maar een ontmoeting met een mens. U bijvoorbeeld…

Vrijdag 25 augustus I 13u00 (doorlopend) I Nieuwe Markt, Weert

 

RITA HOOFWIJK (NEDERLAND) > COME IN | OUTSIDE

In haar werk onderzoekt Rita Hoofwijk de ontmoeting, de tijdelijke relatie tussen performance en publiek of tussen toeschouwers onderling, waarbij de ervaring gezamenlijk wordt beleefd. Haar werk probeert een moment van stilstand te zijn in ons dagelijkse beweging van de ene naar de andere, van de ene gedachte naar de volgende. In samenwerking met masterstudent Architectuur Milan Meeuse ontwikkelde zij een open installatie die uitnodigt tot ontmoeting en uitwisseling. Een plek waar verhalen verteld, gedeeld en bewaard worden. Kom binnen maar dan buiten.

Vrijdag 25 augustus I 13u00 (doorlopend) I Nieuwe Markt, Weert