Limburg Festival Kindermiddag

Al jong plezier aan theater kunnen beleven,vindt ook het Limburg Festival belangrijk. Daarom ruimen we ook voor 2017 weer ruimte in het programma voor de jongste theaterbezoekers. Een gezellige en gratis te bezoeken Limburg Festival Kindermiddag. Met op kinderen afgestemde theatervoorstellingen en verschillende doe-activiteiten. Met o.a. een moderne variant op Hoedje van Papier, het nog altijd populaire Snoetje-Kliedere en een bijzondere workshop door een wel heel markante gast. Daarnaast is er een circusvoorstelling voor en door kinderen, komt een verhalenvertelster haar verhaal doen en wordt de dag afgesloten door niemand minder dan Limburgs beste poppenspeelster Ananda Puijk. Dat wil toch elk kind beleven …?

Bestemd voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar, in en rondom de ECI-cultuurfabriek in Roermond. Op donderdag 24 augustus van 13u00 tot 17u00. En wellicht niet onbelangrijk: de Limburg Festival Kindermiddag is geheel gratis!!! Met dank aan de ECI-cultuurfabriek voor de belangeloze medewerking.

 

Line-Up Limburg Festival Kindermiddag

 

ANANDA PUIJK > NYX

“Tijd om te gaan slapen, ik wil nog niet naar bed! Maar misschien gaat het vanavond wel goed en is er niets aan de hand.” Een meisje komt haar kamer in, aarzelend, zit er nou iets onder haar bed? Niet kijken! Gauw springt ze in bed, daar kan ze namelijk samen met haar lievelingsknuffel de hele wereld aan! Oogjes dicht en voeten binnenboord, raak de grond niet aan want anders… Een woordeloze voorstelling waarin bewegingstheater en poppenspel worden gecombineerd voor iedereen die heel klein is, ooit klein is geweest of het af en toe nog is. Voor fantasten, helden op sokken en iedereen die durft toe te geven wel eens bang te zijn in het donker.

Een coproductie tussen de Ananda Puijk Company en ‘t Magisch Theatertje Spel, concept en ontwikkeling: Ananda Puijk, Charlotte Puijk-Joolen Eindregie: Sybrand van der Werf

 

RESTVORM > TETRA-TINUS

Tetra-Tinus is een robot die lege pakken verzamelt. Elke bezoeker van het Tetra-dorp kan van deze lege pakken z’n eigen unieke hoed of pet maken. Met dit eigengemaakte hoofddeksel zwermen de tetrabezoekers uit over de Kindermiddag. Uiteindelijk willen natuurlijk alle kinderen (en hun ouders) zo’n uniek hoedje. Dus altijd al een even excentriek als origineel hoedje van papier willen maken? Dit is de ultieme kans…. Het idee van Tetra-Tinus is hergebruik te stimuleren en afval om te zetten in bruikbare materialen. De drankdozen zijn gemaakt van plastic, laagje aluminium en voor het grootste deel uit karton. Het is sterk en waterdicht. Prima materiaal om te hergebruiken en weer mooie dingen van te maken. De bedenkers van Tetra-Tinus zijn Karin Arts en Richard Neef.

 

HILKE TEN DUIS > VERHALENVERTELSTER

Natuurlijk mag een spannende verhalenvertelster niet ontbreken op deze Limburg Festival Kindermiddag. En wie doet dat beter dan de Twentse Hilke ten Duis. Haar verhalen zijn leuk, spannend of verdrietig, maar altijd met een flinke knipoog. Hilke kiest voor het verhaal Kantjil en de Toverkooi, een verhaal over een ondeugend dwerghertje dat voor niets en niemand bang is. Hij haalt graag kattenkwaad uit en heeft bijna alle dieren in het grote bos, waarin hij woont, al eens te pakken gehad. Maar op een dag gaat het mis. Mis zijn twee reebruine ogen niet….

 

PAPA ADAMA > PLANEET ADAMA

Welkom op de planeet van Papa Adama! Een wel heel bijzondere plek want er is plaats voor een dinosaurus, een muzikant, een moeder kangoeroe met haar kind, een marktvrouw en een heel grappig aapje. En natuurlijk ook voor jou. En wees niet bang, want met Pappa Adama in de buurt hoef je nooit bang te zijn. Deze bijzonder kleurrijke figuur werd geboren in Ouagadougou, Burkina Faso. Met hem werken jullie samen aan jullie eigen nieuwe universum. En dat in de ECI Cultuurfabriek!

 

DE CIRCUS BOERDERIJ > CIRCODROOM

Jaap wil een tijger zijn, Els prinses en kleine broer acrobaat. Elk kind droomt! Deze interactieve voorstelling maakt op eenvoudige wijze deze mooie dromen waar. De kinderen worden om beurten geschminkt en op speelse wijze uitgenodigd deel te nemen aan een magische voorstelling waarvan zij zelf bedenker en uitvoerder zijn. Het publiek bestaat uit kinderen die nog aan de beurt komen en hun ouders. Zij worden getrakteerd op verrassend circus, waarin hun kleine spruit of beste kameraad de hoofdrol speelt. Geen wachtrijen meer aan de schminkstand en iedereen artiest! In dit unieke concept, bedacht door de Circus Boerderij, worden kindergrime en interactief circus vloeiend met elkaar verweven. Plezier maken en (zichzelf) verbazen zijn de sleutelwoorden in deze bijzondere voorstelling op maat van elk kind. De CircoDroom: where dreams come true.

 

SNOETJE KLIEDERE

 

Wie wilt er nou niet uitzien als een vrolijke vlinder, een prachtige poes, een buitengewone bloem of een fantastische fee? Het kan allemaal tijdens het altijd weer gezellige Snoetje Kliedere. Ook dit jaar weer onder leiding van Ruth Houkes. Zij en haar team toveren razendsnel een prachtig kunstwerk op alle snoetjes!