Natuurlijk… Theater

 

Met recht wordt ‘Natuurlijk…Theater’ de moeder aller theatertochten genoemd. Niet voor niets al twee en twintig jaar onafgebroken op het programma van het Limburg Festival. Een culturele buitenbelevenis van het betere soort. Al fietsend ontdekt de deelnemer – het hele gezin als het even kan – kleinschalig kwaliteitstheater op verrassende locaties. Tegelijkertijd genietend van het schitterend Limburgs landschap in verschillende regio’s.

 

Natuurlijk vormen ook dit jaar weer de omgeving van het sfeervolle Echt-Susteren, van het lommerrijke Roerdalen/Wassenberg en van de tuin van Limburg die Leudal heet, het decor voor dit rondtrekkende theatercircus.

 

Een internationaal programma zorgt er ook dit jaar weer voor dat de zintuigen op allerlei onverwachte manieren worden geprikkeld. Reken maar van yes…!!!

 

Startplekken en starttijden

 

Vrijdag 25 augustus: Echt/Susteren

Tussen 10u30 en 12u00

Pey-Echt, Manege Op de Berg, aan de Wolfsberg

Susteren, Koffiehuis ‘t IJzerenbos, aan de Heerenstraat

 

Zaterdag 26 augustus: Roerdalen/Wassenberg

Tussen 10u30en 13u00

Wassenberg, Roßtorplatz Wassenberg, Am Roßtor 1 – 41849 Wassenberg
Wassenberg-Ophoven, Bleekplatz Ophoven, Marienstraße 25 – 41849

Wassenberg–Birgelen, Grundschule Birgelen, ingang t.o. Lambertusstraße 106 – 41849

Vlodrop, P bij VVV Agentschap Schurenhof, Grootestraat 49

Posterholt, Kampeerboerderij Holsterhof, Paalderweg 2

Herkenbosch, VVV Agentschap De Boshut, Meinweg 1

 

Zondag 27 augustus: Leudal

Tussen 10u30 en 12u00

Roggel, Preuverie Bekkers Marie, Raadhuisstraat 1

Haelen, Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58

Baexem, Café De Oude Smidse, Stationsstraat 26

                                                                                                 

Deelname

Volwassenen betalen 7 euro p.p. en kinderen zitten/fietsen voor 3,00 euro p.k mee. Reserveren voor deze fietstocht is niet nodig. U betaalt bij de startpunten.

Programma Natuurlijk…Theater 2017

MIMO KARCOCHA (CHILI)

Mimespeler Mimo Karcocha, Chileense meester der improvisatie. Wat moeten we ons daar bij voorstellen? En vooral: willen we dit wel zien? Nou, reken maar van yes. Dit moet je zien en beleven. Want Mimo is aanwezig, oh zo aanwezig. En hij is daarbij even vertederend als brutaal. Hij speelde al in Berlijn, Praag, Wenen, Barcelona, Rome, Sao Paulo en Tokyo. En nu dus in ons fraaie Limburg, zoals het hoort. Mimo Karcocha, clown met eeuwige houdbaarheidsdatum.

 

DUO LAOS (ARGENTINIË) > ACHALAY

Soms moet je als organisatie een gezelschap terughalen. Omdat het kan, maar eigenlijk omdat het moet. Zoals in dit geval de Argentijnse tangodansers van Duo Laos. Zij brengen namelijk veel meer dan alleen tango. Het zijn twee personages die een uitdagend spel spelen, elkaar en hun publiek verleiden in een humoristische, acrobatische tango waarbij de contrasten tussen kwetsbaarheid en kracht groot zijn. Laat u verleiden tot het nemen van een kijkje in het universum van deze twee circusartiesten dat bol staat van Argentijnse ingrediënten zoals: passie, tango, erotiek, uiterlijke verschijning en vurigheid. Hoe handelt onze koning dat toch allemaal….?

 

ULIK (DUITSLAND) > ROBOTIK

Al meer dan 20 jaar is Ulik artiest, ingenieur en genie. Zijn uitvindingen komen uit een andere, gekke wereld. Met ongekende charme neemt hij u mee in die wereld vol krankzinnige machines die tot leven komen. Zoals deze Robotik. Een combinatie van een wilde achtbaanrit en een trommelspel. Ulik laat daarmee zien hoe mens en machine perfect samen kunnen spelen. Het interactieve spel geeft de robot menselijke trekjes en dat maakt de show tot een buitengewone ervaring. Ulik en zijn trommel nodigen de robot daarom uit tot het maken van een turbulente rit…. maar doet de robot altijd dát wat de mens wil..?

 

PIEPSCHUIM (NEDERLAND) > GOED GEBEKT

Programma’s van het succesvolle Piepschuim staan bol van wonderlijke gedachtekronkels en aanstekelijk enthousiasme. Met muziek, theater en een gezonde dosis humor geeft Piepschuim haar publiek steeds weer nieuwe energie. Voor het Limburg Festival stellen ze, speciaal voor Natuurlijk…Theater, een programma samen. Weg met de bittere pillen, wrange drankjes en enge injecties. Piepschuim loutert, herstelt, zuivert en enthousiasmeert. Piepschuim geneest zacht waar het kan, hard en doeltreffend waar het moet. Mis het daarom niet: Piepschuim op recept!

 

THE BEAT BROTHERS (ITALIË)

The Beat Brothers scheppen een wereld vol absurde beelden en onverwachte situaties. Ze zijn de meesters van het non-verbale entertainment en ze worden met recht ambassadeurs van de fysieke comedy genoemd. Ze bieden een unieke combinatie van mime, dans, beatboxen en publieksparticipatie. In deze dynamische voorstelling nemen ze u mee op een muzikale wereldreis, van Beethoven tot Grand Master Flash. Een onvergetelijke reis!

 

Mc FOIS (ITALIË)

Deze koddige Italiaan heeft iets met kleding. En vooral met het uittrekken ervan. Zijn gedeeltelijke striptease is onalledaags. Wanneer hij achter (let wel: niet uit) de kast vandaan komt, is hij gekleed in een tenue waarin mannen niet vaak worden gezien. Hij speelt met zijn publiek. Doet er hoedentrucs mee, plant een diabolo op iemands hoofd of weet deze zo ver te krijgen dat hij zijn broek laat zakken. Ongezien tussen het publiek blijven zitten kan niet, hij weet je te vinden. Kortom, deze Italiaan is onvoorspelbaar leuk.