Theatrale T®ippelzone

NESTVLIEDERS

“Niets is wat het lijkt, als je maar goed kijkt”, zei schrijver Cees Crone ooit. Deze prachtige dichtregel doet ook zeker weer opgeld bij de 3e Theatrale T®ippelzone van het Limburg Festival. Dit jaar met het nieuwe project ’Nestvlieders’. Gegoten in deze Theatrale T®ippelzone. Dit omdat je talent moet koesteren. Het ontwikkelen ervan hoort daarbij. Niet zo gek dus dat we hoog inzetten op talentontwikkeling.  Een project dat vooral podium geeft aan een stel jonge getalenteerde kunstenaars en performers. ‘Nestvlieders’ wordt dan ook een prikkelende theatrale wandeling van ongeveer 8 kilometer door het even fraaie als inspirerende Limburgse landschap. Niet op de laatste plaats omdat het programma werd samengesteld in samenspraak met Talentmakelaar VIA ZUID.

 

En dit allemaal tegen de achtergrond van het prachtige moerasgebied Vijverbroek, de historische plekken van het pittoreske witte stadje Thorn en het landerige, rustieke Ittervoort. Eindeloze inspiratiebronnen voor jonge theatermakers.

Nestvlieders werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Peel, Maas en Leudal en het Prins Bernard Cultuurfonds.

 

Startpunten en starttijden

Datum: woensdag 23 augustus

Volwassenen betalen E 7,00 p.p. en kinderen wandelen voor E 3,00 p.k mee.

Reserveren voor deze wandeltocht is niet nodig. U kunt starten tussen 11u00-13u00 en betaalt bij de startpunten:

• Kasteel de Groote Hegge, Waterstraat 9, Thorn

• Kasteel Borgitter, Kasteelstraat 19, Kinrooi

Afstand ca 8 kilometer.

 

Line-up Nestvlieders

 

THEATER GNAFFEL (NL) > MOFFENMEISJE

Mevrouw Danenberg woont in een verzorgingstehuis. Op een dag herkent ze in haar verzorgster de kleindochter van haar joodse vriendin. Een vriendschap die in de oorlog eindigde toen zij zelf een relatie kreeg met een Duitse soldaat. Wordt meegenomen in een aangrijpend verhaal over de oorlog van de 93 jaar oude mevrouw Danenberg. Het theatergezelschap Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages.

 

CONTENCO (SPANJE) > FUEGO, TIERRA, AIRE Y AGUA

De pianiste Maria Dominguez Perez manifesteert zich als een pionier van het zuiverste water. Als een van de weinigen legt zij zich toe op de uitvoering van eigentijdse muziek, en zoekt ze het samenspel met andere disciplines en andere tradities. In dit geval de flamencodans, waarvoor zij sterdanser Paco Mora en percussionist Pablo Paz Lopez wist te engageren. De performance wordt ondersteund en/of gecoproduceerd door MCEM, muziekwerkplaats INTRO en VIA ZUID, talentmakelaar in de podiumkunsten.

 

ORIGANILY FAKE (NL) > NONA

Geen fake news dit keer. Want Nona is werkelijk de even fascinerende als minimalistische solovoorstelling, geïnspireerd door het eindeloze beeld van een spiegel in een spiegel. De muziek van componist Arvo Pärt is meditatief, minimalistisch en is de inspiratie voor de choreografie. Vloeiende acrobatie op grote hoogte die pure poëzie uitademt. Uitgevoerd door Femke Luyckx, danser, choreografe en founder van Originally Fake. Een voorstelling waar u stil van wordt.

 

GEPLUKT (NL)

Als in een bepaalde regio een groepje, jonge, enthousiaste muzikanten uit verschillende orkesten zich weet te vinden lijkt het in eerste instantie een bij elkaar geplukt zooitje. Maar schijn bedriegt. Deze talenten spelen en zingen de sterren van de hemel. Het zijn dan ook niet de minste sterren die ´Geplukt´ met elkaar verbindt. Ze maakten zich nummers van sterren als Lady Gaga, Madonna en zelfs good old Abba eigen en goten hun nummers in een nieuw, strak zittend, kekky jasje. En als dan ook nog het Brons Groen Eiken langs komt,….. !

 

GERMAINE SIJSTERMANS EN MERLIJN HUNTJENS (NL) > HEIM

In een niet nader te noemen kroeg in Heerlen werden Germaine Sijstermans en Merlijn Huntjens Heim. Tijdens het Limburg Festival gaat Heim een nog nader in te vullen dialoog aan, een dialoog tussen gesproken poëzie en klarinet. Merlijn Huntjens is de stadsdichter van Heerlen en in 2016 en 2017 stond hij in de finale van het NK poetry slam. Germaine Sijstermans is een klarinettiste die graag speelt met het gebruik van ruimte, stilte, experiment, lichamelijkheid en toeval. Naast de klarinet en basklarinet schroomt zij in haar musiceren geen enkele wijze of geluidsbron om haar klanken te realiseren.

 

Beide zijn nieuwe makers, die met steun van VIA ZUID – Limburgs talentmakelaar en co-producent in de podiumkunsten – op weg zijn naar de professionele beroepspraktijk.

 

FRESH LABEL STUDIOS (NL)

Ze grossieren in het winnen van titels en zijn regelmatig te gast bij tv programma’s als ´Battle On The Dancefloor’ en ‘Holland´s got talent’. Dit talent van Limburgse bodem, de breakdancers van Fresh Label Studios, danst onder bezielende leiding van choreograaf Stephan Schmieder de plavuizen uit de straat, strijden met elkaar en maken daarbij moves van een hoog acrobatisch gehalte. Maar er is meer! Ze schuwen in hun dans de grotere thema’s niet. Hoe dat uitziet? We dagen u uit om te komen ervaren en roepen meteen op tot een call out battle …

Bewaren