Spring naar content

Covid 19 en FPK

In maart dit jaar opende het Fonds Podiumkunsten de tijdelijke regeling 2P Covid-19: een podium voor lokale makers. Hiermee bood het Fonds meer ruimte aan samenwerkingen van podia en festivals met lokale makers.

De toekenningen zijn inmiddels bekend. In totaal zijn er – verspreid over het land - 64 projecten gehonoreerd. Het Limburg Festival ging o.a. de samenwerking aan met theatermakers Mayke Roels, Rebecca Schoolmeesters, Eva Custers, danser Sarah Soethoudt, musicus Babs van Bree en dichter/rapper Brohlin Coumans voor het project ‘Ode aan de Maas’. Een projectidee dat in de toekomst zeker navolging verdiend. Verder ook met theatermaker Lieke Benders voor het project “Stiltestormbaan’, ook deze aanvraag werd gehonoreerd. We zijn uiteraard erg blij met deze waardering die uit deze honoreringen spreekt.

Met de tijdelijke regeling 2P Covid-19: een podium voor lokale makers creëerde het Fonds mogelijkheden voor podia en festivals in samenwerking met lokale makers. Samen kunnen zij binnen de geldende voorschriften werken aan nieuwe manieren om publiek te betrekken.