Spring naar content

KAPSALON THEATER: GEKNIPT VOOR JE

Zoals inmiddels wellicht al bekend hebben we samen met de ECI Cultuurfabriek het landelijke initiatief Kapsalon Theater bliksemsnel ook uitgerold naar Roermond. Dit onder het motto: Theater is geknipt voor je.

'Wachtend' op een knipbeurt door de vaklui van Vasco Haarsnijderij uit Roermond kun jij morgenavond in de wachtkamer van de ECI genieten van een drieluik met theater, dans en muziek. In deze unieke 'wachtkamer', de theaterzaal, beleef je achtereenvolgens:

'Dichtbij' van de choreografen @Soraya & Kenji, een krachtige en energieke voorstelling tussen een moderne danseres en...een breakdancer.

De voorstelling Pussy van Het Laagland in coproductie met Toneelgroep Maastricht. Een voorstelling over de genderjungle die middelbare school heet. En tot verschijnen de heren van improvisatietheater Op Sterk Water in de kapsalon om hun unieke kijk op de wereld met jullie te delen. Volledig geïmproviseerd, uniek, actueel en herkenbaar want: alles is geïnspireerd op de input vanuit de theaterwachtkamer.

Rots in de brandig der conversatie in de kapsalon is deze avond de ambassadeur van het Limburg Festival, actrice Kiki van Aubel.

Reserveren is gratis. Dat zal er dan ook wel toe bij hebben gedragen dat alle stoelen in de wachtkamer inmiddels allemaal gereserveerd zijn. Wel zijn er nog plekken voor de workshop filmkijken.

 

Foto-impressie Kapsalon Theater woensdag 19 januari

Foto's: Johan Horst Fotografie en Antoinne Bongers

Het Limburg Festival is in 1983 opgericht en is daarmee het oudste theaterfestival van Limburg. Het kent ondertussen een rijke historie en is uitgegroeid van een gewoon buitenfestival tot een buitengewoon festival.

Door de jaren heen trok een keur aan (internationale) artiesten door het glooiende Limburgse land. Anno 2021 kunnen we spreken van een vijfdaags internationaal zomertheater evenement dat haar domicilie gekozen heeft in Midden-Limburg. De festivalperiode ligt steevast in de een na laatste schoolvakantieweek van het zuiden van Nederland.

Het Limburg Festival tovert Midden-Limburg elk jaar vijf dagen lang om tot één groot openluchtpodium met een breed aanbod aan cultuur. Variërend van theater tot toneel, van dans tot muziek en van opera tot mime.