Spring naar content

Het kernteam neemt afscheid van ....

Minder goed nieuws dan. 2020 is ook het jaar dat we afscheid gaan nemen van maar liefst drie Kernteamleden. Gertie Poels, Lonneke van de Reijt-Ghielen en Koen Bertrams. Het hoeft geen betoog dat we ze alle drie erg zullen gaan missen. Een passend afscheid dat recht zal doen aan hun enthousiaste inzet volgt zodra corona ons daartoe de gelegenheid biedt. Nu al willen we ze alle drie bedanken voor hun nimmer aflatende persoonlijk inzet en hopen dat we ze nog vaak ergens tijdens het festival tegen het lijf te lopen.

Gertie
Gertie sprong in 2012 op de bagagedrager van het Kernteam. Onder haar bezielende leiding groeide het Ommetje Opera uit tot een zeer gewaardeerd en niet meer weg te denken onderdeel van het Limburg Festival. Het was steevast uitverkocht en met immer lovende reacties van zowel de Ommetje-crew als het deelnemende publiek. Voor een groot gedeelte haar verdienste. In 2021 staat het Ommetje nog 1x op het programma … en gelukkig heeft Gertie - als productieleiding - ook dan de regie losjes maar stevig in handen. En dan is het echt voorbij.

Lonneke
Lonneke trad in 2013 toe tot het Kernteam. Het werven en inzetten van de vrijwilligers was bij haar jarenlang in heel vertrouwde handen. Vooral op het secretariaat tijdens het festival voelde ze zich als een vis in het water. Enthousiast, accuraat en met een flinke dosis humor was zij jarenlang de spin in het web. Geen probleem zo groot of ze loste het op, geen artiest zo hoog gevallen of ze zette die terug op de aarde en geen moraal zo gebroken of ze toverde een glimlach op de lippen. Maar ook geen kampvuur op het einde van de dag zo laat of ze kon er geen afscheid van nemen. Nu dus wel.

Koen
Koen draaide al jarenlang als vrijwilliger bij het festival mee alvorens hij in 2017 tot het Kernteam toetrad. Hij zorgde altijd voor de gezonde portie relativering en hij deed dat veelal met de hem kenmerkende droge humor waarbij hij vooral ook zichzelf niet spaarde. Tikkeltje chaotisch zo nu en dan maar altijd gedreven en vol liefde voor het Limburg Festival. Koen leerde de onderdelen De Gekleurde Stad, Dans Promenade en Kindermiddag kennen als geen ander. En andersom ...