Spring naar content

In de dansvoorstelling Carry my segment 1 waarin ook circus-elementen gebruikt worden, staat het lichaam centraal. Waar Alienated normaliter objecten gebruikt, is er dit keer voor gekozen om het lichaam zelf als object te gebruiken. Dit resulteert in een dynamisch en spannend spel van steunen en ondersteunen. Ons brein kan daarin op het verkeerde been gezet worden. Is het lichaam een mens, een object, of een deel van iemand anders?

Het gezelschap Alienated wordt gerund door Kelly Vanneste en Martijn Schipper. De naam is afgeleid van het woord ‘alien’, wat staat voor vervreemding. Vervreemding is kenmerkend voor het werk van Alienated, waarin zij het lichaam in een andere context plaatsen, door te werken met objecten. Zij doen dit door dans met de techniek ‘objectmanipulatie’ te combineren.

Objectmanipulatie is een techniek waarbij de performer een object gebruikt en omvormt om beelden en vormen te creëren. De samensmelting van deze twee kunstvormen, in combinatie met muziek en beeldende elementen maakt hun voorstellingen bijzonder intrigerend en interessant.

Carry my segment 1 is onderdeel van het huidige onderzoek van Alienated waarin ze een statisch object vervangen door een levend, menselijk lichaam. Het eerste deel van deze voorstelling was onderdeel van Co-Laboration/schrit_tmacher 2023. Het is een productie van schrit_tmacher Festival, in co-productie met VIA ZUID en Art BEwegt, met advies van Huis voor de Kunsten Limburg.

Springplank voor dansmakers uit de Euregio
schrit_tmacher Festival in Heerlen en Aken ondersteunt jonge dansmakers in hun ontwikkeling. Tijdens de Dans Promenade van het Limburg Festival wordt onder meer nieuw werk van Kelly Vanneste & Tanya Kupra getoond, twee dansmakers uit Co-Laboration 2023. Het format Co-Laboration is een gezamenlijke productie van VIA ZUID, Art BEwegt en schrit_tmacher, met een adviserende rol voor Huis voor de Kunsten Limburg. Co-Lab en de Danspromenade fungeren op deze manier als springplank naar het grote publiek.

 

Credits

Carry my segment 1, een onderzoek door Alienated

Choreography: Kelly Vanneste

Performers: Lynn Viesters, Jay Xavier (Jip Hoogenboom), Kelly Vanneste

Productieleiding: Martijn Schipper

Duur: 20 min.

Dit is een productie van schrit_tmacher Festival in co-productie met VIA ZUID en Art BEwegt, met advies van Huis voor de Kunsten Limburg.

Dans Promenade Weert | zaterdag 19 augustus 2023

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: Munttheater Weert, Collegeplein 3, Weert
Duur: ca 120 minuten
Ticketprijs: € 15

Dans Promenade Roermond | zondag 20 augustus 2023

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: Weerstand Roermond, Bredeweg 10, Roermond
Duur: ca 120 minuten
Ticketprijs: € 15

 

Alienated.scene4.foto ahphotoah