Spring naar content

Corona-update 04-08

 Het Limburg Festival 2021 gaat door! Op 1,5 meter afstand!

 

De berichtgeving van het kabinet van j.l. maandag 2 augustus heeft ons geleerd dat de 39e editie van het Limburg Festival vooralsnog door kan gaan, zij het onder voorwaarden. Maar dat is hoe dan ook alvast goed nieuws!

 

We zullen daarbij uitgaan van 'de 1,5 meterafstand variant'. Dat wil o.a. zeggen dat men zich voor elk onderdeel of voorstelling vooraf dient aan te melden of een kaartje dient te reserveren, we onze bezoekers vragen of ze gezond zijn en/of corona gerelateerde klachten hebben (gezondheidscheck), we onze bezoekers op genoemde afstand van elkaar een zitplaats aanbieden, wij de noodzakelijke hygiëne maatregelen treffen en vooral ook aan de bezoekers vragen om ook hun eigen verantwoordelijkheid hierin te nemen. Daarnaast bieden wij bij ons festivalhart in Hotel-Restaurant De Abdij in Horn de mogelijkheid van zelftesten aan.

 

Het is in elk geval fijn te weten dat we nu onverdroten enthousiast door kunnen met de voorbereidingen om eind augustus Midden-Limburg weer om te toveren tot een groot openluchtpodium. Met alle voorstellingen en/of festivalonderdelen mooi verspreid over de gehele regio. Ook op gepaste afstand dus..

 

De ticketverkoop loopt. We hebben een boordevol, boeiend maar ook een over de gehele regio verspreid programma, dus neem snel een kijkje! En mocht het onverhoopt toch niet doorgaan dan krijg je uiteraard je geld terug.

 

We hechten aan een zo veilig mogelijk bezoek aan ons festival. Daarnaast willen we graag dat zo veel mogelijk mensen kunnen genieten van de voorstellingen. Op basis van de nu geldende overheidsmaatregelen, hebben wij vooralsnog besloten dit jaar te kiezen voor:

 

  • online ticketverkoop voor alle onderdelen van het festival

  • we onze vrijwilligers vooraf duidelijk informeren over de te volgen corona-richtlijnen

  • we kiezen voor de anderhalve meter variant

  • we maximaal 1/3 van de toeschouwers capaciteit van de desbetreffende locatie benutten

  • we een zitplaats aan iedere bezoeker aan kunnen bieden (neem een kussentje mee)

  • gezondheidscheck aan de deur ( dwz dat onze medewerkers de vraag stellen of de bezoeker corona-gerelateerde klachten heeft)
  • dat we op alle entrees 'aan de deur’ zorgen voor een handgel en mondkapjes

  • verkoop aan de deur niet mogelijk is

  • om het bedrag van de gereserveerde kaartjes, mocht het festival vanwege overheidsmaatregelen onverhoopt toch niet doorgaan, terug te betalen.

  • Blijf thuis bij klachten. Houd afstand van elkaar. Knuffel en kus niet. Was uw handen.