Spring naar content

Twee mensen in een afgezet kader tasten elkaars aanwezigheid af. Toenadering en weerstand wisselen elkaar af. Wat eerst speels en onschuldig oogt leidt tot steeds meer frictie en ruwheid. Er wordt gegooid, getrokken en gehangen. De dansers  zuigen je mee in een turbulente relatie waarin het belang van de ruimte tot intense spanningen leidt. Wanneer kun je elkaar vertrouwen, op elkaar steunen en wanneer durf je elkaar los te laten? Moet je het altijd met elkaar eens zijn om samen door een deur te kunnen? Het leven is zoeken naar een balans tussen jezelf en anderen.

Frame is een dansvoorstelling over ruimte innemen en elkaars grenzen ontdekken. Wat betekent ruimte eigenlijk? Welke grenzen moet je bewaken, welke verleggen en wanneer vervaagt de grens of wordt het zelfs overschreden? 

Frame is een dansvoorstelling over balans vinden en elkaars grenzen ontdekken. We zien dat onze samenleving steeds meer versplintert. Waar Nederland ooit geroemd werd om haar tolerantie, vinden we de mening van de ander tegenwoordig steeds bedreigender. We zijn een beetje kwijt hoe we open kunnen staan voor een andere zienswijze, religie, levensopvatting. De discussie wordt steeds heviger. Terwijl het juist nodig is om op elkaar te kunnen bouwen. Om de grotere vraagstukken van deze tijd zoals klimaatverandering, overbevolking en pandemieën aan te kunnen moeten we samen sterk staan

Dans Promenade Weert | zaterdag 19 augustus 2023

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: Munttheater Weert, Collegeplein 3, Weert
Duur: ca 120 minuten
Ticketprijs: € 15

Dans Promenade Roermond | zondag 20 augustus 2023

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: Weerstand Roermond, Bredeweg 10, Roermond
Duur: ca 120 minuten
Ticketprijs: € 15

Voor meer info zie: Dans Promenade

 

Scherm­afbeelding 2023-06-10 om 21.44.12