Spring naar content

Dans Promenade

Dans Promenade Weert | zaterdag 19 augustus 2023

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: Munttheater Weert, Collegeplein 3, Weert
Duur: ca 120 minuten | afstand 4,4 km
Ticketprijs: € 12,50

Dans Promenade Roermond | zondag 20 augustus 2023

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: Weerstand Roermond, Bredeweg 10, Roermond
Duur: ca 120 minuten | afstand 3,22 km
Ticketprijs: € 12,50

INLEIDING

Dans is een universele taal. Geen moeilijke woorden, maar enkel lichamen van dansers die hun verhaal vertellen. Ook dit jaar pakt het Limburg Festival weer uit met maar liefst twee routes vol dans. Vier acts strijken op twee achtereenvolgende dagen neer op verrassende en bijzondere locaties in Weert (zaterdag 19 augustus) en Roermond (zondag 20 augustus). Iedere wandeling verbindt bijzondere voorstellingen van bekende en minder bekende talenten uit de danswereld met elkaar. Laat je letterlijk en figuurlijk bewegen door krachtige dans en fijngevoelige choreografieën, van moderne en klassieke dans tot opzwepende en sensuele bewegingen. Dit alles in de Dans Promenade van het Limburg Festival. Trek gemakkelijke schoenen aan en ga mee!

 

LINE UP DANS PROMENADE 2023

Alienatied/Kelly Vanneste – Carry my segment 1

In Carry my segment 1 waarin ook circus-elementen gebruikt worden, staat het lichaam centraal: het lichaam als object in een spannend spel van steunen en ondersteunen. Het gezelschap Alienated wordt gerund door Kelly Vanneste en Martijn Schipper. De naam is afgeleid van het woord ‘alien’, wat staat voor vervreemding dat het werk van Alienated kenmerkt.
Credits
Carry my segment 1, een onderzoek door Alienated
Choreography: Kelly Vanneste
Performers: Lynn Viesters, Jay Xavier (Jip Hoogenboom), Kelly Vanneste
Productieleiding: Martijn Schipper
Dit is een productie van schrit_tmacher Festival in co-productie met VIA ZUID en Art BEwegt, met advies van Huis voor de Kunsten Limburg.

Jelena Kostić - Happiness

Vandaag wordt mijn dag.
Alle voortekenen zijn goed.
Ik voel me fantastisch.
Niets of niemand houdt me tegen.
In Happiness laat Jelena zien hoe heerlijk het kan zijn om je vrij en zorgeloos te voelen, maar ook hoe breekbaar vreugde is en hoe makkelijk deze kan omslaan in iets anders. Met haar theatrale danstaal én de inzet van humor, maakt ze een voorstelling die herkenbaar is én raakt.
Credits
Choreografie en concept– Jelena Kostić
i.s.m. dansers – Noëmi Wagner, Blazej Jasinski, Arturo Francisco
Dramaturgie, concept en tekst – Lou Cope
Artistiek adviseur & repetitor – Judit Ruiz Onandi
Componist – Evelien van den Broek
Decorontwerp – Davy van Gerven
Kostuumontwerp – Rens de Waal
Art work / campagnebeeld – Nataša Radosavljević & Lonneke van der Palen
Productieleider – Daniëlle Pater
Zakelijke leiding – Petra de Haan
Verkoop – Hedi Legerstee
Met steun van: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Tilburg

DANSBLOK - FRAME

een duet binnen en over grenzen 

Een dansvoorstelling over ruimte innemen en elkaars grenzen ontdekken. Wat betekent ruimte eigenlijk, kan ruimte van iemand zijn? Welke grenzen moet je bewaken, welke verleggen en wanneer vervaagt de grens of wordt deze zelfs overschreden?

Twee mensen in een afgezet kader tasten elkaars aanwezigheid en de ruimte af. Met gedetailleerde bewegingen leren ze elkaars standpunt kennen. Toenadering en weerstand wisselen elkaar af. Wat eerst speels en onschuldig oogt leidt tot steeds meer frictie en ruwheid. Er wordt gegooid, getrokken en gehangen. De dansers zuigen je mee in een turbulente relatie waarin het belang van de ruimte tot intense spanningen leidt.

Met 'FRAME' wil Collectief DansBlok zichtbaar maken wat dansers fysiek doorvoelen; onvermijdelijk ben je in, speel je met en draag je zorg voor elkaars ruimte. Het duet maakt zichtbaar, voelbaar en tastbaar hoe we elkaar kunnen uitdagen, in balans houden en nodig hebben. In een maatschappij die steeds individualistischer is illustreren we hoe samen beter is dan alleen.

Credits: 

Collectief DansBlok (Rosa Allessie, Éryn Nieuwint, Dieuwertje Spek en Tessa Wouters) 

Titel: FRAME
Fotografie: Lisa Ball
Trailer: Jilles van Kleef
Muziek: Enrico Meijer 

Justin de Jager – THROUGH

Iedereen zal het herkennen: Soms moet je ‘ergens doorheen’ om er uiteindelijk beter uit te komen. Through is een duet dat dit gegeven zowel in concept als vorm belichaamt. In het ontwapenende Through blikt Justin terug op zijn prille carrière als choreograaf: de eenzame eerste stappen, de kwetsbare experimenten, het geploeter en getwijfel, de hernieuwde inspiratie en het samenwerken. De solo mondt uit in een duet. In 2021 ontving Justin de Jager de Leo Spreksel Award voor jong choreografisch talent. Een extra steun in de rug nadat hij in 2019 met zijn duet Grayscale zowel de eerste prijs op AmsterDans als de publieksprijs van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) verdiende. Through is het resultaat van de residentie die verbonden is aan de Spreksel Award.
Dansers: Tosca Knauf, Sem Deliveyne
Componist: Andreas Tegnander
Choreograaf: Justin de Jager
Met dank aan: Korzo

 

 

Startlocaties Danspromenade