Spring naar content

Dans Promenade

Dans Promenade Roermond | zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2024

Starttijden: zaterdag 10 augustus 19u00 | Zondag 11 augustus 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: ECI-Cultuurfabriek, ECI 13, Roermond

Ticketprijs: € 15,00 | Duur: ca 120 minuten | afstand 4,1 km

INLEIDING

Dans is een universele taal. Geen moeilijke woorden, maar enkel lichamen van dansers die hun verhaal vertellen. Ook dit jaar pakt het Limburg Festival weer uit met maar liefst vier routes vol dans. Vier acts strijken op twee achtereenvolgende dagen neer op verrassende en bijzondere locaties in Roermond. Iedere wandeling verbindt bijzondere voorstellingen van bekende en minder bekende talenten uit de danswereld met elkaar. Laat je letterlijk en figuurlijk bewegen door krachtige dans en fijngevoelige choreografieën, van moderne en klassieke dans tot opzwepende en sensuele bewegingen. Dit alles in de Dans Promenade van het Limburg Festival. Trek gemakkelijke schoenen aan en ga mee dansen, dansen, dansen.

LINE UP DANS PROMENADE 2024

Jelena Kostić - FIGHT OR FLIGHT

Het vecht-of-vluchtmechanisme is de instinctieve reactie van ons lichaam op vermeend gevaar. Maar wat gebeurt er als we niet vluchten, verstoppen of vechten – welke diepere waarheid valt er voor ons te ontdekken als we gevoelens van ongemak durven omarmen?

Choreograaf Jelena Kostić verkent in Fight or Flight verschillende vormen van menselijk ongemak: fysiek, mentaal en sociaal. Exclusief voor de Dans Promenade van het Limburg Festival creëert ze met haar dansers een intieme, meeslepende en doordachte ervaring met invloeden van psychologische thrillers. In het seizoen 2024-25 ontwikkelt Jelena op basis van dezelfde thematiek de avondvullende voorstelling Unease die op tournee zal gaan door Nederland.

CREDITS: Concept & Choreografie Jelena Kostić / Dansers Noëmi Wagner, Tijmen Teunissen, Oscar Magnusson, Emma Zeimen / Scenografie Davy van Gerven / Compositie Tom Sikkers
Lichtontwerp Bart Verzellenberg / Dramaturgie Lou Cope / Artistic advies & repetitor Judit Ruiz Onandi

Stark Ravin' Mad 
Dit dansproject, met een spectaculair optreden als afsluiten, is een reeks persoonlijke solo's geschreven en uitgevoerd door urban dansers met een eigen unieke stijl. Elk jaar wordt er een nieuwe groep solisten geselecteerd voor het dansproject.

Dit project brengen de dansers van ‘street to stage’ en slaan een brug van urban-danser naar urban-maker. Elke solist schrijft, produceert, choreografeert en speelt zijn/haar eigen stuk. De stukken zijn gebaseerd op het leven van de spelers met het doel om hun alter-ego tot leven te brengen.

The Antagonist - Charley Hennessy (Stark Ravin' Mad)

Danser en choreograaf Charley Hennessy liet zich voor haar nieuwste solo inspireren door de stemmen in haar hoofd die haar vertellen dat ze perfect moet zijn en geen fouten mag maken. Stemmen die haar zo nerveus maken voor elk optreden dat ze nauwelijks kan genieten van het dansen. Terwijl dansen haar grootste passie is.

Het is de ‘antagonist’ in haar, haar mentale rivaal die rondkruipt in haar hoofd, de stem die haar van alles wijsmaakt, haar aan het twijfelen brengt….

Haar innerlijke strijd danst Charley tijdens haar solo The Antagonist telkens opnieuw en deze wordt nog eens versterkt door de kleding die ze draagt die letterlijk een contrast biedt tussen licht en donker. Een gevecht tussen engel en demon, een dialoog tussen perfectionist en mens.

The Antagonist wordt gedanst op muziek van Camille Saint-Saëns, Dance Macabre, de perfecte ambiance voor een sprookje van onvoorspelbaarheid en unhappily ever after…

The Descendent - Leïs Rahangmetan  (Stark Ravin' Mad)

Leïs Rahangmetan zet in zijn solo The Descendent zijn familiegeschiedenis centraal. Het verhaal van Leïs begint met het verdriet van zijn Molukse opa en oma die hun onverwerkte trauma’s opnieuw doorgaven aan hun (klein)kinderen.

Leïs heeft nooit geleerd die pijn onder ogen te zien en wil dat veranderen. In zijn solo gaat hij niet alleen de confrontatie aan met zichzelf maar ook met de plek waar de pijn van zijn grootouders begon: de Molukken.

Een confrontatie om het verleden achter te kunnen laten, te vergeven en er dankbaar voor te zijn. Want zonder dat verleden, was hij waarschijnlijk een heel ander mens. “Ik wil de pijn in de ogen kijken om het los te kunnen laten. Zodat ik een nieuw hoofdstuk kan beginnen en niet meer naar de pijn hoef te kijken als een last, maar als iets waar ik trots op ben en dat ik lief heb. Het verleden van anderen is ons heden en onze toekomst geworden.”

Memories – by Sellam El Achari (SALLY Dansgezelschap Maastricht)

"Welkom in een moment, waar verbeelding en herinneringen je leiden door iemands leven. Duik in zijn poëtische avonturen en alles wat hij heeft meegemaakt en geleerd op deze reis.’’

In deze meeslepende solo word je ondergedompeld in diverse herinneringen. Sellam El Achari neemt je mee in persoonlijke hoogtepunten en enkele uitdagende tijden, waarbij hoop de rode draad vormt. ‘Memories’ geeft een intieme blik in het leven van Sellam en nodigt je uit om met hem op reis te gaan.

Sellam El Achari (FR, 2000) Sellam leerde zichzelf dansen door moves te imiteren uit filmpjes op YouTube en videoclips. Toen hij later kennis maakte met ballet en hedendaagse dans wist hij het zeker: hij zou van zijn passie voor dans zijn werk maken. Hij volgde de dansopleiding aan de Pôle National Supérieur de Danse in Cannes en liep stage bij SALLY. Na zijn opleiding kreeg hij een vaste plek in het ensemble. Hij was o.a. te zien in DANSLAB on Tour #1 en #2, GOD is a DJ en De Vuurvogel. Afgelopen jaar werd hij genomineerd voor de VSCD Jonge Zwaan ‘Meest indrukwekkende dansprestatie 2023’ voor zijn rol in GOD is a DJ van SALLY.www.sallydm.nl

‘Memories’ is gecreëerd in kader van Euregio Danslab in samenwerking met Cultur Bazar.

Co-producent: Talentontwikkelingsorgansiatie VIA ZUID

Foto's: Headshot Sellam: Sofiane El Achari Podium foto’s Memories: Tycho M

 

 

Startlocaties Danspromenade