Spring naar content

Openingsvoorstelling 40e Limburg Festival editie

Dinsdag 23 augustus | St. Barbarakerk Dorpstraat 2 , Leveroy
Entree €15.00 | Aanvang 20.30 uur

 

Het vieren van de 40e Limburg Festival editie vraagt om een speciale avond. We presenteren dan ook een theatrale smaakexplosie om dit jubileum de juiste luister bij te zetten. Een feestje dat niet groots maar wel meeslepend gevierd gaat worden. Dan wordt het uiteindelijk vanzelf groots.

In de Sint Barbarakerk van Leveroy presenteren we - aan de vooravond van de officiële start van het Limburg Festival - DE AMUSE. Een cross-over van enkele disciplines die de voorbije 40 enerverende jaren meer dan eens op het menu van het Limburg Festival hebben gestaan. Deze disciplines stoppen we voor deze gelegenheid in de Limburg Festival blender, we mixen en voegen er een typisch LF-sausje aan toe en dienen het tot slot als een theatrale smaakexplosie aan u op. Als De AMUSE van deze 40e editie. Smakelijk alvast.

De rode draad is in handen van Die Verdammte Spielerei uit het Belgische Gent. Zij zetten de toon en geven een concert met een vette, vette knipoog. Met muziek van Bach tot Beethoven en van Bieber tot Rieu. Al is deze laatste wellicht een slecht voorbeeld.

Laat je ziel verder vullen door onze vrienden van recht voor z’n raap Muziektheatergezelschap BOT, geen onbekende in deze contreien. BOT schuurt en raakt en probeert tegen de klippen op hoop te putten uit de drek die ‘t leven soms is. En dan is daar poëzie van voordrachtskunstenaar Eddie Kagie. Hij zal je doen zwijgen en je laten horen hoe je moet spreken. De kunst van het voordragen, tussen de gangen van deze Amuse door.

Verder zal Duda Paiva Company haar opwachting maken. Met speciaal voor deze gelegenheid associatief, verhalend poppenspel. Als dit ook nog eens gebeurt op de muzikale klanken van Gregoriaans ensemble Schola uit Heythuysen dan weet je dat er deze avond iets speciaals staat te gebeuren.

De kers op de taart zijn de Gospel Queens. Sister Sally, Miss T en Sister Veronica zingen gospel van internationale allure. Met hun tomeloze energie, kostelijke humor en volle zangkwaliteiten maken de Queens deze smaakvolle Amuse helemaal af. Een avond die aangeeft waar het Limburg Festival zowel goed in als trots op is: bijzonder theater op een bijzondere locatie.