deJong&deWitte - Ik Was Hier

Vrijdag 10 augustus | 13u30 – 14u15 – 15u30 –  17u00| Theater De Huiskamer, Sint Rafaëlpad, Weert

Zaterdag 11 augustus | 13u30 – 14u15 – 15u30 –  17u00| Theater De Huiskamer, Sint Rafaëlpad, Weert

 

Ik Was Hier is een theatrale en filmische route, waarin de bezoeker gewapend met een iPod het (voorbije) leven- van een onbekende man binnenstapt. Een route waarin het publiek dwars door de realiteit op onderzoek gaat naar het verhaal van de overleden man en de betekenis daarvan op hun eigen leven. Want wat weten wij nu eigenlijk echt van elkaar?

Aan de hand van dit in basis documentaire uitgangspunt, kijken we niet alleen terug op het leven van de man, maar willen we de bezoeker vooral meenemen in een beleving om eigen gedachten rondom verlies en betekenisgeving aan de kaak te stellen.

 

In december overleed onze benedenbuurman. Hij was net 65 geworden. We kenden hem nauwelijks; jullie waarschijnlijk ook niet. Hij woonde alleen. Over een week wordt zijn huis ontruimd en komen al zijn spullen bij het vuilnis terecht. Tot nu toe heeft er nog geen vriend of familielid zich gemeld. Ik weet niet precies waarom, maar we dachten dat het goed zou zijn als jullie zijn huis zouden zien voordat alles voorgoed verdwenen is.

Groeten Hanneke & Jonas

LOCATIE