Double Bill - Sounding Bodies en María Domínguez

Woensdag 8 augustus | 20u00 | Café d’n Ingel, Schoolstraat  20 (UITVERKOCHT)

Donderdag 9 augustus | 21u00 | Café d’n Ingel, Schoolstraat 20

Sounding Bodies -swan[remix]

In swan[remix] brengen celliste-performer Jacqueline Hamelink en contemporary hiphop danser en choreograaf Johnny Lloyd dit klassieke fenomeen op virtuoze wijze opnieuw tot leven. Op hun uitnodiging schreven vier totaal verschillende componisten, gebaseerd op de melodie van De Zwaan, een nieuwe ‘hit’.

Met deze nieuwe muziek als uitgangspunt creëerden Hamelink en Lloyd (Eastman/Sidi Larbi Cherkaoui) een aantal ‘zwanen’, die in swan[remix] samen een veelkleurig geheel vormen. De voorstelling beweegt zich tussen uitersten; van gelikte popsong tot duistere soundscapes tot hedendaags klassiek. Met swan[remix] laten ze niet de geïdealiseerde ballerina of musicus zien, maar tonen zij juist de mens die tekortschiet maar blijft proberen.

In deze Double Bill toont Sounding Bodies een verkorte versie van swan[remix]

María Domínguez - Contenco

CONTENCO; een nieuw trio bestaande uit pianist Maria Dominguez Perez, slagwerker Pablo Paz Lopez en flamenco-danser Federico Ordoñez .

Contenco verbindt twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie. Deze drie Spaanse artiesten zetten een nieuwe stap in hun muzikale carrière en gaan voor meer verdieping vanuit een intrinsieke motivatie om muziek te maken die een afspiegeling is van hun eigen muzikale en persoonlijke ervaringen.

Maria Domiquez is als maker verbonden aan VIA ZUID, talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg.

LOCATIE