Duda Paiva Company - Monsters

Zaterdag 11 augustus | 16u15 | TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16

 

Monsters is een bijzondere voorstelling van de wereldberoemde poppenmaker en danser Duda Paiva. Met zijn cross-over van dans en poppenspel brengt hij toeschouwers in een wereld die zij kennen uit stripboeken, videogames en tekenfilms. Recht voor je neus. En soms zó dichtbij dat het bijna griezelig echt is.

De wonderlijke poppen van Duda Paiva Company hebben gekke koppen, vleugels, staarten, armen en benen. Zijn het dieren of mensen? Zijn ze lief of juist gemeen? Gelukkig heeft Narcissus ze onder controle. Hij laat ze koprollen maken, dansen, zingen en zelfs vliegen. Maar de monsters willen geen kunstjes meer en komen in opstand!  Eén ding is zeker: wat je ziet is niet wat je krijgt. Alles is steeds weer anders in deze slapstick voorstelling. 

Theaterkrant: ‘Monsters​ balanceert prettig op de scheidslijn tussen net-echt en overduidelijk-nep’ ****

De Volkskrant: ‘Het spel met het spel beheerst Paiva als geen ander (..). Hoewel er enkele armen en vleugels worden afgerukt, is Monsters! nooit echt eng.’ ****

Concept/regie: Duda Paiva; dramaturgie: Kim Kooiman;spel: Josse Vessies, Cat Smits, Tim Velraeds; poppen: Duda Paiva, Justyna Banasiak, André Mello, Tim Velraeds;compositie: Wilco Alkema; licht: Mark Verhoef;beeld: Daniel Patijn; kostuum: Atty Kingma;  tekst advies: Harriet Stroet; repetitor; Ederson Xavier; productie: Marijana Mikolcic; coproducent: Korzo.

LOCATIE