Spring naar content

EDITIE 2020 GEANNULEERD

GEZOND VERSTAND BOVEN BLOEDEND HART, GEEN LIMBURG FESTIVAL IN 2020

Hadden we een vooruitziende blik, beschikken we over profetische gave of is het louter toeval dat we eind vorig jaar al met dit beeldmerk voor de editie 2020 kwamen? Twee mensen die kopje ondergaan. Hoe dan ook is het realiteit geworden. Want ook het Limburg Festival 2020 is ten ondergegaan aan het coronavirus. Na de nieuwe berichtgeving van onze minister-president, zijn we genoodzaakt om de 38e editie van het Limburg Festival te annuleren. Dit tot onze grote spijt.

Maar er zijn momenteel simpelweg belangrijkere zaken; veiligheid en gezondheid boven alles. Oftewel gezond verstand boven een bloedend hart. Want deze beslissing doet natuurlijk pijn, voor de eerste keer in 38 jaar geen Limburg Festival. Voor iedereen die er mee te maken heeft een hard gelag: van de artiesten op de podia tot alle doeners in het veld, van de denkers achter hun pc tot de bouwers achter de schermen. En natuurlijk ook voor jullie, bezoekers van binnen en buiten de provincie Limburg. Maar buitengewone tijden vragen nu eenmaal om buitengewone maatregelen. En komen we in 2021 van 25 t/m 29 augustus hopelijk met nieuw elan terug.

In onze stoutste dromen beraden we ons nog over welke aangepaste scenario’s wellicht wel nog mogelijk en haalbaar zijn in 2020. Zien we bijvoorbeeld mogelijkheden om op een later tijdstip in het jaar enkele bijzondere voorstellingen te programmeren? Een en ander uiteraard aan de hand van de dan geldende richtlijnen. Wat kan en mag er nog? Dat gaan we eerst in beeld brengen. En het mogen bovenal duidelijk zijn dat we ons te allen tijde als eerste rekenschap zullen geven van de veiligheid en gezondheid van het publiek, de makers en ons team.

Voor nu wensen we iedereen in deze bizarre tijd heel veel sterkte en gezondheid toe. Blijf gezond en kom dichterbij elkaar door afstand te houden. Dan hopen we jullie allemaal in goede gezondheid van 25 t/m 29 augustus in 2021 weer te zien op het  38e Limburg Festival!

Onze website www.limburgfestival.nl en sociale media kanalen - Facebook, Instagram en Twitter  zullen we gebruiken om iedereen op de hoogte te houden van de meest recente ontwikkelingen. Op dit moment rest ons alleen om elkaar op gepaste afstand fysiek te benaderen, goed op elkaar te letten en er alles aan te doen om gezond te blijven.

Tot die tijd nog enkele beelden van de editie 2019.