Spring naar content

Ester Natzijl – Finding Grace

Een tragikomisch verhaal over een existentiële zelfbenoemde goeroe die denkt de mensheid naar verlossing te kunnen leiden. Via een reis van dans, tekst & poppenspel bewijzen ze dat Grace verborgen zit in een onverwachte plek, de marionet. Een ode aan de kracht van doorzettingsvermogen, verbeeldingskracht en geloof.

Danstheater gemaakt voor kerkinterieurs door de bekroonde, internationale theatermaker Ester Natzijl. In de show is de marionet het rolmodel om een ​​meer tevreden en over het algemeen 'sierlijker' mens te worden.

"Deze verbluffende voorstelling herdefinieert onze mening over wat poppenspel eigenlijk betekent, maar verder herdefinieert het ook de mogelijkheden voor zowel theater als dans in een voorstelling die zowel in het geheugen als in de ziel zal blijven hangen."

Een show over het vinden van Grace. Die ongrijpbare staat van sereniteit die zo moeilijk te vinden is in onze drukke kapitalistische wereld, gemaakt door de prijswinnende, internationale theatermaker Ester Natzijl.

Een tragikomische presentatie van een zelfbenoemde goeroe die denkt de mensheid naar verlossing te kunnen leiden. Middels dans, tekst en poppenspel bewijst ze dat Grace schuilgaat in het voorbeeld van de marionet.

De voorstelling is losjes gebaseerd op het essay 'On the Marionette Theatre' (1810) van de Duitse schrijver en dichter Heinrich Von Kleist. Met een originele soundtrack van Gary Shepherd.

”Samen met de basisprincipes van de marionet voelde dit als een radicale herwerking van het idee van wat ‘performance’ is. Het lijkt soms op een communie, of een gevoel van vrede, terwijl het overkoepelende verhaal meer over een cultus gaat.“
Nicole Benge – Brighton & Hove reviews.