George en Eran - George en Eran lossen de de Wereldvrede op, de finale (UITVERKOCHT)

Donderdag 9 augustus | 21u00 | Theaterboerderij Boeket | Rosselweg 3 Nederweert (UITVERKOCHT)

Vrijdag 10 augustus | 21u00 | Theaterboerderij Boeket | Rosselweg 3 Nederweert (UITVERKOCHT)

 

Een voorstelling van twee vrienden die in hun geboortelanden geen vrienden zouden kunnen zijn: de Israëlische Nederlander Eran Ben Michaël en de Syrische Hollander George Elias Tobal. In deze muzikale conflictkomedie klaren deze twee vrienden eindelijk de klus waar ze drie jaar geleden aan begonnen: wereldvrede creëren!

George reisde richting moederland en strandde op Lesbos waar hij elke dag honderden landgenoten aan zag spoelen. Eran trok vol goede moed naar Den Haag en Brussel en sprak met beleidsmakers en wetgevers om zo de vrede als domino-effect over de wereld te verspreiden. In dit slotstuk hebben zij de sleutel gevonden waarmee ze de poorten openen die naar wereldvrede zullen leiden.

 Na een succesvolle serie optredens op onder andere theaterfestival Oerol nu ook op het Limburg Festival.

Credits
Spel en tekst: Eran Ben-Michaël en George Tobal; regie: Koos Terpstra; artistiek advies: Celil Toksöz; muziek: Pascal van Hulst, Anton Hoogvliet, Niek-Jan Lathouwers; lichtontwerp en Techniek: Benno Barends; decorontwerp: Lisanne Hakkers; PR: Helena Naeff; productie: ProductieCollectief Reana Oppier; producent: Theater Rast in samenwerking met George en Eran Producties

 Volkskrant
“ Grappig, kwetsbaar en strijdbaar: magistraal slotstuk van George & Eran” ★★★★★

Theatermagazine Scene
“Die boodschap komt neer op het aloude adagium: verbeter de wereld en begin bij je zelf. Dat komt echter met zoveel oprecht vlammend enthousiasme op je af, dat je er veel energie van krijgt en in staat bent om deze treurige wereld weer wat vrolijker tegemoet te treden. Magistrale voorstelling. Gaat dat zien!”

NRC
”Sprankelend geëngageerd toneel dat midden in de actualiteit staat. (…) Zo superieur geacteerd en bij vlagen vlijmscherp dat het gezien dient te worden”.

LOCATIE