Spring naar content

De Rotterdam Connectie - De Recreanten

Vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus
't Kapelhuis, Heerbaan-Kapel 2, Thorn
Entree €15,00 | Aanvang 16.00 uur

Extra voorstelling Vrijdag 26 augustus
't Kapelhuis, Heerbaan-Kapel 2, Thorn
Entree €15,00 | Aanvang 19.30 uur

Op een vakantiepark aan zee brengen Barry en Herman al 24 jaar hun zomers door in een houten vakantiehuisje. Barry is een jongen uit de arbeidersklasse en komt, na een jaar hard werken, tot rust in het park. Een beetje klussen, rommelen en genieten. Herman is opgegroeid met te veel geld en te weinig liefde, zit nu in een rolstoel en is afhankelijk van Barry.

Dan worden ze geconfronteerd met de plannen van de gemeente om het park te verkopen aan een projectontwikkelaar. In lijn met de tijdgeest vraagt de gemeente zich namelijk af, of het nog haar taak is om een vakantiepark te runnen. En het lijkt erop dat het antwoord ‘nee’ is. Het park zal worden verkocht. Daarmee komt er mogelijk een eind aan hun verblijf op het park, zoals ze dat al 24 jaar gewend zijn. En dat kan natuurlijk niet. Tijd om samen op de barricade te gaan. Helaas is de solidariteit van de beter gesitueerden met zij, die het minder hebben, behoorlijk aan slijtage onderhevig geraakt.

De Recreanten is een pijnlijke en humoristische locatievoorstelling over twee mannen die de strijd aangaan met een onverschillige overheid. Recreanten gaat over afscheid nemen. Een universeel gegeven, gevat in een specifiek verhaal over een recreatiepark. De mannen worden gespeeld door twee Nederlandse theatertoppers: John Buijsman en Helmert Woudenberg. In de regie van Jeroen van den Berg. Het is ook een verhaal over hoe sterk mensen zich kunnen maken als ze zich verenigen. En zich er niet onder laten lullen.