Spring naar content

Het Geluid Maastricht - Limburgse Horizon

Woensdag 25 aug | Familie Gootjes, Hagenbroekerweg 2, Wessem
Donderdag 26 aug | Familie Gootjes, Hagenbroekerweg 2, Wessem

Tijd: Vanaf 11.00 uur elk halfuur. De laatste ronde om 19.00 uur
Duur: 20 minuten  |  Ticketprijs: €10 / Reserveer hier je tickets

In de wei van boer Gootjes aan de Hagenbroekerweg 2 in Wessem staat een tent. Is het een kunstinstallatie of een kermisattractie? Een muziektheatrale ervaring, een kermisrit door een landschap van boerenstemmen en ander hedendaags agrarisch geluid.

Limburg is wereldwijd gezien één van de meest innovatieve regio’s op het gebied van voedselproductie en agrarische ontwikkelingen. Wat leeft en groeit in de Limburgse natuur is continu in verandering. Wat voor invloed hebben deze veranderingen op de Limburgse cultuur en identiteit? Zijn we als Limburgers ons landschap of wordt onze toekomst door andere dingen bepaald?

Het maatschappelijk debat over landschap, klimaat en de toekomst van de Limburgse boeren wordt dus steeds luider. Wie maken er allemaal deel uit van dat snijvlak tussen milieu, identiteit en voedselproductie? Recent zagen we boerenprotesten en, een plotselinge watersnood maar ook een fikse bestuurscrisis rondom ons grondgebruik.

In de muziektheatrale attractie Limburgse Horizon worden deze vragen samen met vele stakeholders onderzocht. Het Geluid Maastricht doet dit door samen te werken met voedselvernieuwers, klassieke boeren, lanschapbeheerders, landbouw-vmbo’ers en de uitvinders van de tractor van de toekomst. Zo denken we samen op het land met onze bezoekers na over de Limburgse Horizon.

Limburgse Horizon is een installatie die doorlopend voor iedere bezoeker afzonderlijk is te ervaren. De attractie is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en een bezoek duurt ongeveer 25 minuten.

limburgsehorizon.nl
Instagram: @limburgsehorizon


Het Geluid Maastricht

Het Geluid Maastricht kenmerkt zich in haar voorstellingen door de oeroude kracht van de opera en het (muziek-) theater samen te brengen met nieuwe technieken, fenomenen en maatschappelijke ontwikkelingen. De makers van Het Geluid zien zichzelf niet als regisseurs van een theatervoorstelling, maar als ontwerpers en leiders van processen tussen mensen.

Het Geluid Maastricht maakt al meer dan tien jaar vanuit Limburg interdisciplinair geëngageerd muziektheater voor een breed publiek. De unieke kracht van artistiek leiders Gable Roelofsen en Romy Roelofsen is het verbinden van onverwachte groepen mensen aan bijzondere projecten (thematieken). Dit heeft in het verleden al veel bijzondere en succesvolle voorstellingen opgeleverd, waarvoor Het Geluid meermaals is onderscheiden, onder meer met de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, de Dioraphte Amsterdam Fringe Award, de Berliner Opernpreis en twee Dutch Game Awards.

Credits

Concept & Regie: Het Geluid Maastricht – Romy Roelofsen, Gable Roelofsen

In co-creatie met: Ans en Sjaak Jenniskens, Jan en Mia Senden, familie Dinjens, Karel en Grieta Gootjes, familie Huynen, Bastiaan Kokkelmans, Leerlingen CITAVERDE College Heerlen (Danique, Desteney, Diego, Kevin, Nikita, Owen, Piotr, Senna, Serfanfinio, Yvonne), Stichting Het Limburgs Landschap (Edmond Staal), Ali Hamod, Laila Claessen, Jana Willekens, Vero Nika, Abel Enklaar, Anne Büscher, Phenospex, AgXeed, Light4food, Restaurant Harry‘s.

Scenografie: Davy van Gerven

Bouw: Maximilian Michaelis, Fran Hoebergen, Thomas Hütten, Christian Fregnan, Joep Hinssen, Marco Plinio Júnior

Geluidsontwerp & compositie: Salvador Breed, Kirsten Schötteldreier, Boris de Klerk

Dramaturgie: Het Geluid Maastricht, Margriet Dijkema

Fotografie: Sem Shayne

Techniek: Mathijs Francot

Productie: Het Geluid Maastricht, Studio Enklaar, Roos Aerts

Communicatie: TESSA cultureel projectburo

Coproducenten: Cultura Nova, Musica Sacra Festival

Met ondersteuning van: Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, BankGiro Loterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Met dank aan: Karenanna Knopper, Lotte Melkert, Simone Schuffelen, Roelf Welkenhuizen

LOCATIE