Spring naar content

Het Geluid Maastricht - Limburgse Horizon

Woensdag 25 aug | Familie Gootjes, Hagenbroekerweg 2, Wessem
Donderdag 26 aug | Familie Gootjes, Hagenbroekerweg 2, Wessem

Tijd: Vanaf 11.00 uur elk halfuur. De laatste ronde om 19.00 uur
Duur: 20 minuten  |  Ticketprijs: €10 / Reserveer hier je tickets

In de weilanden van boer Gootjes in Wessem kijk je in Limburgse Horizon als publiek uit over het Limburgs landschap onder het genot van een futuristisch landschapsconcert, met field recordings verzameld in de kassen, de akkers en weilanden van Limburg. Het zijn andere geluiden die relateren aan de toekomst van de landbouw en ons voedsel. Zoals een (spreek-)koor van boeren. Zo brengt Het Geluid Maastricht de complexe werkelijkheid via de stem dicht op de huid van het publiek.

Limburgse Horizon is een installatie die doorlopend voor iedere bezoeker afzonderlijk is te ervaren. Alle perioden uit de Limburgse geschiedenis komen aan bod. Het belooft een fascinerende cross-over te worden tussen een kermisattractie en een beeldende kunstinstallatie, een levende sculptuur, een spektakel met elementen van een landschapsconcert, waar de bezoeker van buitenruimte naar binnenruimte gaat en een magische nieuwnieuwe wereld binnentreedt. De attractie is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar en een bezoek duurt ongeveer 18 minuten.

Het Geluid Maastricht kenmerkt zich in haar voorstellingen door de oeroude kracht van de opera en het (muziek-) theater samen te brengen met nieuwe technieken, fenomenen en maatschappelijke ontwikkelingen.

LOCATIE