Spring naar content

Jacques Vriens - Grootmoeders Grote Oren

Donderdag 8 augustus | 14u00 | Gemeenschapshuis Reigershorst, Pastoor Maesplein 13, Nederweert-Eind

Entree: Gratis. Duur: 60 minuten

Naast (kinderboeken) schrijver is Jacques Vriens ook een geweldig toneelspeler. Voor deze voorstelling bewerkte hij twee sprookjes uit zijn eigen boek Grootmoeders grote oren.... voor het theater en wel De wolf en de zeven geitjes en De Twaalf Broers. De klassieke sprookjes zijn door Jacques speciaal voor het theater bewerkt met veelspanning en humor.

In Grootmoeders grote oren komen de twee verhalen kleurrijk tot leven met onder meer prachtige muziek van Ernst Jansz (bekend van Doe Maar). In het grappige, maar ook spannende sprookje De Twaalf Broers wil de koning Albertus na twaalf zonen, nu eindelijk wel eens een dochter. Maar als die een maal geboren wordt, moeten haar broers maken dat ze wegkomen... In De wolf en de zeven Geitjes gaat de prettig gestoorde wolf zelfs zingen en lachen de geitjes hem uit, totdat....Een familievoorstelling van een klein uur voor kinderen vanaf 5 jaar én hun (groot-) ouders. Maar óók oudere kinderen zullen heel veel plezier beleven aan deze spannende en geestige voorstelling.

Vriens kruipt in tal van personages en  vertelt en speelt zo spannend en zo geestig dat hij de zaal een uur lang in zijn ban weet te houden. Ondertussen wordt er ook nog getoverd met licht, muziek en geluid.
(Eindhovens Dagblad)

Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboeken schrijvers van ons land. Zijn boeken (waarvan er inmiddels ruim 4,5 miljoen zijn verkocht) werden vele malen bekroond.

Zie ook www.jacquesvriens.nl