Spring naar content

Iedereen zal het herkennen: Soms moet je ‘ergens doorheen’ om er uiteindelijk beter uit te komen. Through is een duet dat dit gegeven zowel in concept als vorm belichaamt.

In het ontwapenende Through ontleedt de maker voor je ogen de ogenschijnlijke magic trick die het threaden lijkt. In zijn dans blikt Justin terug op zijn prille carrière als choreograaf: de eenzame eerste stappen, de kwetsbare experimenten, het geploeter en getwijfel, de hernieuwde inspiratie en het samenwerken. De solo mondt uit in een duet van Justin met zijn goede vriendin en jarenlange danspartner Tosca Knauf.

In 2021 ontving de grotendeels selfmade Justin de Jager de Leo Spreksel Award voor jong choreografisch talent. Een extra steun in de rug nadat hij in 2019 met zijn duet Grayscale zowel de eerste prijs op AmsterDans als de publieksprijs van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) verdiende. Through is het resultaat van de residentie die verbonden is aan de Spreksel Award.

Justins werk valt op door zijn specialisatie in threading. Een bewegingsconcept uit de breakdance waarbij op allerlei manieren optische illusies worden gecreëerd met het lichaam in een ogenschijnlijk oneindige opvolging aan bewegingen. Het complexe partnerwerk dat met threading gepaard gaat neemt de kijker mee in een hypnotiserende trance.

Choreografie: Justin de Jager

Performance: Justin de Jager, Tosca Knauf

Artistic coach: Leo Spreksel

Lichtontwerp: Wilbert van den Boogert

Muziek: Andreas Tegnander

Producent Korzo

Met dank aan Mirjam Zwanenburg, Jimi Dormans

Dansers: Tosca Knauf, Sem Deliveyne

Componist: Andreas Tegnander

Choreograaf: Justin de Jager

Dans Promenade Weert | zaterdag 19 augustus 2023

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: Munttheater Weert, Collegeplein 3, Weert
Duur: ca 120 minuten
Ticketprijs: € 15

Dans Promenade Roermond | zondag 20 augustus 2023

Starttijden: 13:00, 14:00 en 15:00 uur
Startlocatie: Weerstand Roermond, Bredeweg 10, Roermond
Duur: ca 120 minuten
Ticketprijs: € 15

Scherm­afbeelding 2023-06-10 om 21.34.01