Spring naar content

Doriene Marselje -  Conte Fantastique

Café Zig Zag, Beekstraat 1a, Weert.
Entree: €15.00
Woensdag 24 augustus:16.00 uur & 21.00 uur

Doriene Marselje studeerde van jongs af, aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze zette haar studie later voort aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze haar masterdiploma behaalde. Tegenwoordig treedt Doriene vaak op met het Koninklijk Concertgebouworkest. Kortom, ze is geen koekenbakker op de harp. Integendeel, we kunnen hier spreken van een fenomeen.

Maar kamermuziek heeft nog steeds een beetje een stoffig imago en daar gaan we samen tijdens het Limburg Festival een beetje verandering in brengen. We gaan de kamermuziek op het schild heffen, veel laagdrempeliger maken door het, om te beginnen, in een hele bijzondere setting te plaatsen. Voor deze gelegenheid in de undergroundkroeg Zig Zag te Weert. Geen alledaagse plek, dachten we zo. Doriene speelt daar, een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld programma, Conte Fantastique

 Conte Fantastique is een bijzonder programma uitgevoerd door Doriene Marselje (harp), Marieke de Bruijn (viool), Jacob Plooij (viool), Laura van der Stoep (altviool), Antonis Pratsinakis (Cello) en Jorien Zeevaart (vertelling). Voor de echte kenners, we hebben het over Caplet’s Conte Fantastique sur le Masque de la Mort Rouge. Gebaseerd op het duistere verhaal ‘The Masque of the Red Death’ van Edgar Allan Poe. In de vertaling die dramaturg en regisseur Carel Alphenaar van dit werk maakte is de ongrijpbare en donkergekleurde spiritualiteit even sterk voelbaar als in het origineel.

Zoals de unieke muziek van Caplet wonderwel bij de tekst past, zo vormt de rest van het programma een geheel, dat zal klinken als een grote bos bloedrode rozen in een jugendstil vaas die glittert in het kaarslicht. Kom daar nog maar eens om in deze tijd van schaarste en onzekerheid. Het Limburg Festival draait haar hand er niet voor om….

Locatie: Café ZigZag, Beekstraat 1A, Weert

Sfeerimpressie 40ste editie 2022

LOCATIE