Spring naar content

Karavaan - Kiem

Vrijdag 27 aug 19:30 uur  | Streekproduct Limburg, Leveroysedijk 10, Leveroy
Zaterdag 28 aug 19:30 uur  | Streekproduct Limburg, Leveroysedijk 10, Leveroy

Voorstelling speelt buiten

Duur: 70 minuten  |  Ticketprijs: € 16,50 incl. welkomstdrankje / Reserveer hier je tickets

 

Boerendrama over de maakbaarheid van het leven.

Schemering valt over de akkers. Een jonge boer en een hoogzwangere vrouw ontmoeten elkaar bij toeval op zijn land. Hij zit klem tussen de wurgende regelgeving van de overheid en een dwingend systeem, beheerst door agrarische multinationals. Zijn omgeving is veranderd in een eentonig landschap en zijn vrijheid wordt beknot. Hij probeert te overleven in een wereld waarin gewin is belangrijker is dan individu en natuur.

Deze onbekende vrouw die aan komt waaien, heeft hij daar niet bij nodig. Zoveel staat vast. Zij is door iedereen in de steek gelaten. Uit de verplichte test is gebleken dat ze in verwachting is van een baby met het Downsyndroom. Tegen de heersende mores in besluit ze haar kindje toch te houden.

Beiden zijn ze vastgelopen in een wereld van onbegrensde groei, waarin voor wat afwijkt geen plaats is. Schoorvoetend leren de twee elkaar kennen. Zij leert hem opnieuw luisteren, hij laat haar inzien dat haar woede gerechtvaardigd is. Dat tegendraadsheid in deze nieuwe wereld geen misdaad, maar een deugd is. Voor het eerst in lange tijd kunnen ze weer lachen. En zingen. Tot de vliezen breken…

KIEM is een voorstelling over de mens die de natuur volledig naar zijn hand zet. De mens die zich God waant. Over ons tanende vermogen om te leven met tegenslag en onvolmaaktheid. Een vertelling waarin mededogen door de kieren van een kil systeem kruipt, en liefde ondanks alles toch weer uitbot en opbloeit.

“Met wat rook, een fraaie geluidsscore van Wiebe Gotink en goed versterkte acteurs, laat Van Kan theater en locatie samenvallen. Op precies het goeie moment snateren de ganzen, zingt Eva Meijering, gaat één van de molens draaien.” Trouw (07-09-2020) ★★★★☆

 

Van: Karavaan
In coproductie met: Makershuis Alkmaar
Tekst: Herman van de Wijdeven
Regie en kostuums: Jos van Kan
Spel: Eva Meijering, Lourens van den Akker
Muziek: Wiebe Gotink
Projectleiding en productie: Ilse van Dijk
Contextprogramma: Laura Simonse
PR: Els Schipper
Techniek: Bram Visser, Sjef van de Ven
Bureau: Larissa Terlaak

 

LOCATIE