Spring naar content
foto ridder ridder 2
kleine prins 1 (1)
gonnie en gijsje 2
koning van papier 1
circus factory
luna events1

Limburg Festival Kindermiddag

Vrijdag 9 augustus
ECI-cultuurfabriek, ECI 13, Roermond

Entree: gratis | Doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur

De jeugd heeft de toekomst, ook bij theater. Daarom presenteert Limburg Festival elk jaar het beste van het beste jeugdtheater tijdens de Kindermiddag. Een middag voor jong en oud, met heel veel theater en verschillende activiteiten en workshops voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. En extra leuk: deze middag is geheel gratis! Dus trommel al je vriendjes en vriendinnetjes, klasgenoten en buurtkinderen op en ontdek theater van dichtbij.

In en rondom de ECI Cultuurfabriek is van  alles te beleven tijdens de Kindermiddag. Tussen de voorstellingen door kan je creatief aan de slag gaan met tassen of schatkistje maken terwijl de blagen ook kunnen ervaren hoeveel mogelijkheden een eenvoudige kruiwagen wel niet heeft. Ben je nieuwsgierig? Kom dan vooral en laat je verrassen. Dompel je onder en geniet!

Ridder Ridder - STT Producties door Vreeken en Van der Pijl

Filip en Fiona willen het beste sprookje ooit bouwen. Gelukkig hebben ze een boek waarin precies staat omschreven hoe je dat doet: de Ontzettend Helder Geformuleerde Handleiding voor het Algemeen Stappenplan der Sprookjes - de O.H.G.H.A.S.S. Daarin staat dat ze een heldhaftige ridder, een enge draak en een hulpeloze prinses nodig hebben. Dat klinkt vrij eenvoudig, toch?

Met humor en behendigheid zetten twee acteurs deze voorstelling als een bouwpakket in elkaar. Al gauw wordt duidelijk dat de standaard genderrollen losgelaten moeten worden om het sprookje tot leven te brengen. En wie weet ontdekken Fiona en Filip kanten van zichzelf die ze nog niet kenden.

 

Gonnie en gijsje samen op stap - Door katiuscia Principato (2+)

Gonnie en Gijsje samen op stap is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea. Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. In hun ontdekkingstocht komen ze er al snel achter dat niets is wat het lijkt. Zo transformeert de wereld om hen heen in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen. Gonnie en Gijsje gaan samen op stap. Ga je mee?

De kleine prins - Door Maaike Rijks en Zuiderwind Ensemble (5+)

(Naar het bekende verhaal van Antoine de Saint-Exupéry, met muzikale ondertiteling van Jean Lambrechts)

 

Er was eens een kleine prins... die woonde op een planeet, niet zoveel groter dan hijzelf! Hij bracht zijn dagen door met het uitroeien van apenbroodbomen, die als onkruid uit de grond kwamen en zijn planeet zouden kunnen verwoesten. Op een dag verlaat de prins dan toch zijn eigen wereld en gaat in het heelal op zoek naar... een vriend.

Het verhaal van De Kleine Prins is zo magisch, dat vraagt om mooie muziek. Jean Lambrechts componeerde voor De Kleine Prins een blaaskwintet en schonk het aan Blazersensemble Zuiderwind.

Laat je meevoeren met het verhaal en ontdek, samen met ensemble Zuiderwind en Maaike Rijks, het geheim van de zin van het leven. Open je oren en open je hart, het essentiële is immers onzichtbaar voor de ogen..

 

Paper Cuts - Door Jelle van Rossem (5+)

De Koning van Papier verlaat na duizenden jaren zijn burcht om de mooiste verhalen te vertellen die hij ooit heeft geschreven.

De Koning Van Papier zwerft door de straten van de Stad. Als gevleugelde woorden, gedragen door de wind. Imposant maar breekbaar. Hij draagt alle romans, gedichten en toneelstukken in zich mee.

PAPER CUTS is een poëtische walking act die beeld en verhaal naadloos in elkaar laat overvloeien. Via pop-ups en andere papieren foefelarijen verschijnen verschillende bekende scènebeelden uit de geschiedenis van het boek.

Factory Circus - Door Gooi en Smijt Circus

Een vliegensvlug no-nonsense circusprogramma waarbij iedereen kan komen gooien en smijten!
In sneltreinvaart leer je hier trucjes. Wie zegt dat circus oudbollig is? Bij ons niet! Iedereen heeft talent, jong en oud. Onder begeleiding van onze professionele docent(en) kun je leren gooien en vangen met allerlei circusspullen.

Of wat dacht je van leren balanceren op het koord of een bal. Of hang een keer ondersteboven aan de trapeze of leer fietsen op een eenwieler. En vergeet vooral niet de circusdocenten te vragen of ze zelf ook een trucje willen laten zien.

Luna Events

Niet meer weg te denken van de kindermiddag, de dames van Luna Events met hun foodtruck. Ga bij ze langs voor prachtige schmink of een mooie glittertattoo...

En wat zullen ze dit jaar voor lekkers bij zich hebben???

Workshops

Ook dit jaar kunnen jullie tussen de voorstellingen door even zelf aan de slag bij een van onze workshops. Eentje verzorgd door de ECI cultuurfabriek, de andere door onze eigen creatieve duizendpoot Anne Seuren.

Laat je verrassen door wat ze dit jaar voor jullie bedacht hebben!