Spring naar content

Limburg Festival Kindermiddag

Donderdag 26 aug 14.00 uur, ECI-cultuurfabriek, ECI 13, Roermond

Doorlopend van 14:00 tot 18:00 uur
Tickets: gratis, maar reserveren noodzakelijk voor de hele middag via: marita@limburgfestival.nl                                                 

De jeugd heeft de toekomst, ook bij theater. Daarom presenteert Limburg Festival elk jaar het beste van het beste jeugdtheater tijdens de Kindermiddag. Een middag voor jong en oud, met heel veel theater en verschillende activiteiten en workshops voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. En extra leuk: deze middag is geheel gratis! Dus trommel al je vriendjes en vriendinnetjes, klasgenoten en buurtkinderen op en ontdek theater van dichtbij.

Extra bijzonder: sinds 2020 is de programmering van de Kindermiddag in handen van (jeugd)theatermaker Mayke Roels in nauwe samenwerking met Femke Veltman van de ECI-cultuurfabriek Roermond. Zij weten als geen ander hoe kinderen theater beleven en wat hen prikkelt en betovert.

 

Maak een reservering voor de gehele Kindermiddag door een mail te sturen naar marita@limburgfestival.nl. Vermeld daarbij het aantal volwassenen en kinderen.

Per voorstelling geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Per voorstelling in de ECI wordt gekeken hoeveel plek er is, afhankelijk daarvan worden kinderen en hun ouders binnengelaten. Maar niet getreurd als het niet meteen lukt: alle voorstellingen zijn meerdere keren gedurende de middag te zien.

Bij de Limburg Festival Kindermiddag volgen we de huisregels van de ECI Cultuurfabriek. Zij hanteren bij de voorstellingen de voorwaarden van 1,5 m afstand.

 

Line-up

Katton - Bram van Beusekom (2+)

Karton komt tot leven in een energiek avontuur over nieuwsgierig durven zijn.
Ton de kat gaat voor de eerste keer buiten spelen. Hij speelt tikkertje met de vlinder, maar opeens verdwijnt ze en is Ton verdwaald. Snel gaat hij op zoek en vindt vele verschillende huizen. Hij maakt nieuwe vrienden en samen beleven ze bijzondere avonturen, maar hij verlangt ook terug naar zijn eigen fijne mandje. Help Kat Ton met zoeken en ga mee op avontuur! Bij deze voorstelling kan vooraf en achteraf een workshop gevolgd worden. Waarin iedereen zijn eigen kartonnen dier knutselt.

Workshop Painting Shoes

Hoi, ik ben Anne Seuren, ik ben 10 jaar en ik geef een workshop genaamd painting shoes tijdens de Kindermiddag bij het Limburg Festival. In deze workshop gaan we schoenen schilderen. Je kunt zelf schoenen meenemen als je ze na de workshop ook wil gaan dragen. Denk er dan aan dat het stoffen schoenen zijn, het liefst in een lichte kleur. Als je dat niet wil of het lukt je niet om schoenen te vinden, hebben wij oude schoenen die je kan schilderen als kunst.  We hebben ook allerlei glitters en versiersels voor op de schoen. De workshop is gratis. Ik heb er nu al zin in hopelijk zie ik je snel.

Tante Thee Theater

De zomer is in volle gang en Tante Thee Theater neemt je mee naar ZEE! Vrolijke liedjes en een ondeugende handpop (Mo) laten je dansen, zingen en gieren van het lachen.

Gezellig voor iedereen die kind is, óf zich weer even kind wil voelen!”

André het astronautje (4+) - Klein Amsterdam Producties

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim. In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. André het astronautje is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers en samen met hem is deze voorstellingen gemaakt.

Ik heb een heel vies woord geleerd - Jasper  Smit  (6+)

Kinderen hebben genoeg dingen aan hun hoofd die grote kleinkunstliedjes verdienen. En dus zingt Jasper over iedereen moeten zoenen op verjaardagen (getver). Over doen alsof je slaapt wanneer je vader je ’s nachts uit de auto naar bed draagt. En over moeders die hun chocolade voor je verstoppen. Met de liedjes van Jasper mag je meteen meezingen. En je onthoudt ze de rest van je jeugd. En natuurlijk leer je wat er rijmt op ‘stoep’! Zoals… soep! En snoep! En YouTube! En hoelahoep! Enzo.

Smaakmakers - De Dansers

Heel ons leven worden we gedragen en dragen we anderen, al hebben we dat zelf niet altijd door. We hebben elkaar nodig maar wie is van wie afhankelijk? Soms in competitie, dan weer intiem creëren de dansers hun eigen werelden.

Toen de Zebra op zoek ging naar het eind van de wereld - Lobke & Puck

Toen de zebra wilde weten waar het einde van de wereld was... is een voorstelling over een zebra die op zoek gaat naar het einde van de wereld. Tijdens zijn zoektocht schakelt hij hulp in van al zijn dierenvrienden. De dieren sturen hem steeds naar hun einde van de wereld, waar hij steeds weer een nieuw dier leert kennen. Hij ontdekt allemaal plekken waar hij nog nooit was geweest, zo wordt zijn wereld steeds weer een stukje groter.
Een muzikale voorlees-voorstelling voor 4+ verteld vanuit het gelijknamige, zelfgeschreven prentenboek van Lobke Houkes en Martin Houkes. Een boek dat is ontstaan vanuit de zelfbedachte verhalen die Martin zijn dochter Lobke vroeger op vakantie vertelde.

Sally Dansgezelschap Maastricht – Bange Rick (4+)

Een workshop voor bangeriken en waaghalzen. Durf jij net als Bange Rick moeilijke uitdagingen aan te gaan? Bouw en dans dan mee met SALLY! Tijdens de workshop kun je verschillende stempels verdienen met jouw bouwwerken en danskunsten. Maar pas op! Want als je 5 stempels hebt, wordt het pas echt spannend…

Ik heb een heel vies woord geleerd... Jasper Smit

LOCATIE