Spring naar content

Limburg Festival Kindermiddag Deelname is Gratis

ECI-cultuurfabriek, ECI 13, Roermond
Entree: gratis | Doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur

De jeugd heeft de toekomst, ook bij theater. Daarom presenteert Limburg Festival elk jaar het beste van het beste jeugdtheater tijdens de Kindermiddag. Een middag voor jong en oud, met heel veel theater en verschillende activiteiten en workshops voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. En extra leuk: deze middag is geheel gratis! Dus trommel al je vriendjes en vriendinnetjes, klasgenoten en buurtkinderen op en ontdek theater van dichtbij.

In en rondom de ECI Cultuurfabriek is van  alles te beleven tijdens de Kindermiddag. Tussen de voorstellingen door kan je creatief aan de slag gaan met tassen of schatkistje maken terwijl de blagen ook kunnen ervaren hoeveel mogelijkheden een eenvoudige kruiwagen wel niet heeft. Ben je nieuwsgierig? Kom dan vooral en laat je verrassen. Dompel je onder en geniet!

Sinds 2020 is de programmering van de Kindermiddag in handen van (jeugd)theatermaker Mayke Roels in nauwe samenwerking met Femke Veltman van de ECI-cultuurfabriek Roermond. Zij weten als geen ander hoe kinderen theater beleven en wat hen prikkelt en betovert.

Bij deze alvast het blokkenschema van het programma:

Dender Cartoontheater - Bliep Bliep

Met veel fysieke humor, live tekeningen en live muziek komt een indringend verhaal tot leven over een man en zijn robot.

Een robot die alles voor je doet. Voordat je zelf weet wat je wilt, weet de robot het al. Het kruiswoordraadsel is al ingevuld voor je eraan begonnen bent. Je moeder heeft al een bloemetje voor je, voor je er zelf aan dacht. Je schoenen zijn al gestrikt, je haren gekamd, je tanden gepoetst, kamer opgeruimd, was gedaan…..tijd om ‘m even de tijd uit te zetten, maar waar is de STOPKNOP!

Met veel fysieke humor, live tekeningen en live muziek komt een indringend verhaal tot leven over een man en zijn robot.

Wat als sprookje begint eindigt in een verbeten machtsstrijd tussen mens en techniek. Met deze cartoontheatervoorstelling schetst theatergroep Dender een griezelig toekomstbeeld.

Kruiwagenpret met Leo Dirks

Leo Dirks noemt zichzelf ondertussen na 19 jaar runnen en opbouwen van zijn eigen bedrijf “Pret op recept”, een Komiek, en een energieke, creatieve straatartiest die graag wil spelen met zijn publiek. Zo groeide hij uit tot een acteur met de vaardigheden van een rasentertainer.

Met zijn kruiwagenpret komt hij naar het Limburg Festival. Laat je verrassen door Leo's fantasie en speel mee met zijn bijzondere kruiwagens.

Op een onbewoond eiland - MANCO

Drie vreemden staan op een onbewoond eiland,
maar dan zonder zand, zon of zee.
Eigenlijk op een onbewoond dus.

Hoi! Ik ben de Één. Hee, ik ben de Ander!
Het blijft even stil en ze kijken de derde aan. En wie ben jij dan? Stilte.

De Één reikt naar de hand van de Ander en samen wachten ze onrustig op antwoord.

Vlak voordat ze als een borrelende fontein uit elkaar barsten horen ze heel zacht;
Bam Bam. Bam bam.

Wauw! Waar komt dat vandaan? Komt dat uit jou!
Je begint helemaal te gloeien!

Met de dansvoorstelling Op een onbewoond brengt MAN || CO een ode aan de verlegen, enthousiaste, impulsieve, tactische of iets minder tactische innerlijke ontdekkingsreizigers. Een ontdekkingstocht vol zeker weten, immens twijfelen, lachen en ongemak. Want jezelf zijn; hoe doe je dat eigenlijk?

Luna Events - Snoetje Kliederen

Het kan natuurlijk niet ontbreken op het programma van de Limburg Festival Kindermiddag, het Snoetje Kliederen. De Dames van Luna Events zijn tenslotte zeer bedreven in deze tak van sport. 

Zij toveren de snoetjes van de aanwezig kindergezichtjes elk jaar om tot zeer kleurrijke creaties. Overigens mogen opa en oma ook best in hun schminkstoel plaats nemen hoor. Want welk groot kind wil nu niet graag jong blijven ….

Tijl Damen - Maestro Muziek!

Bij deze interactieve muziekvoorstelling haalt Tijl alles uit de kast om een diversiteit aan instrumenten te introduceren, waarbij hij telkens weer een andere ingang vindt om zijn publiek te activeren en bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot keyboard, van gitaar tot mandoline tot djembé tot boomwhackers tot accordeon.... nou ja, gewoon teveel om op te noemen! Maar niet enkel instrumenten, ook zijn eigen lijf gebruikt Tijl graag als muziekinstrument om bij de show te betrekken. Van ukelele tot grote trom, van didgeridoo tot keyboard, van gitaar tot mandoline tot djembé tot boomwhackers tot accordeon.... nou ja, gewoon teveel om op te noemen!

Een gevarieerde muzikale voorstelling vol humor en interactie die Tijl vooral ook samen met het publiek maakt en die prima geschikt is voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders .

 

Maestro muziek 2

TG Knars - Boekeling

Mevrouw Boekeling is gek is op boeken. Ze heeft een bijzondere stapel boeken, die ze met alle kinderen wil delen. Geen boek is hetzelfde. In haar handen komen de boeken tot leven. Ze veranderen in een auto, een trein, in een appel of een zee vol vissen. Maar er zijn ook eigenwijze boeken die dansen, kriebelen en giechelen.

Ze veranderen in een auto, een trein, in een appel of een zee vol vissen. Maar er zijn ook eigenwijze boeken die dansen, kriebelen en giechelen.

Er ontvouwt zich een fantasievolle wereld waarin kinderen mogen meezingen en bewegen. Zwem mee met de vissen en vlieg als de vlinders. Kun je blazen als de wind en druppelen zoals de regen?

In deze fantasierijke, beeldende voorstelling vertellen alle boeken bij elkaar het verhaal. In een wereld vol verbazing, herkenning en verwondering neemt mevrouw Boekeling je mee op een reis, op zoek naar haar lievelingsboek, op zoek naar haar thuis.

Anne Seuren - Workshop Schatkistjes maken

Anne Seuren is inmiddels een vaste waarde binnen de kindermiddag. Ook dit jaar zal ze een workshop geven. Hier Anne zelf aan het woord: ' Hoi, ik ben Anne en ik ben twaalf jaar. Dit jaar geef ik voor de derde keer een workshop op de kindermiddag van het Limburg festival. Bij de workshop van dit jaar ga je een leuk schatkistje maken waar je allemaal belangrijke spulletjes in kan doen. Je kunt het schatkistje versieren met stickers, glitter of je kan er van alles op tekenen. Bij deze workshop ben je dus gewoon lekker creatief bezig. Hopelijk zie ik je daar! Ik heb er al heel veel zin in!'

LOCATIE