Matzer over de vloer - Sweet Revenge

Zondag 12 augustus | 13u00 | Cuypershuis, Roermond, Pierre Cuypersstraat 1

Zondag 12 augustus | 16u30 | Cuypershuis, Roermond, Pierre Cuypersstraat 1

 

Ze haalt de brieven uit de omslag. Haar ogen vliegen over het papier … terwijl ze de schoonmoeder op een verontschuldigende toon hoort zeggen: “Ik wilde gisteren je jasje naar de stomerij brengen en die dingen vielen er uit”.

Sweet Revenge is een verhaal over verlangen en verraad, liefde en afgunst, wraak en verzoening. Meesterverteller Peter De Graef legt haarfijn en met humor en mededogen de menselijke ziel onder het vergrootglas: het mooie en het lelijke, het zoete en het bittere. Gebaseerd op een oeroude legende wordt het een verhaal van het hier en nu, mede dankzij de subtiele technische vormgeving

Regie & concept: Madeleine Matzer
Tekst & spel: Peter De Graef
Techniek: Job Jutten
Kleding: Ilse Vermeulen
Muziek: Gerton Zeilstra
Vertaling: Hans Matzer
Fotografie: Joep Lennarts

Trouw
“Een pareltje van vertelkunst… schijnbaar langs zijn neus wegpratend zijn het De Graefs oog voor detail en virtuoze taalbehandeling die je aan zijn lippen doen hangen… geholpen door de techniek voert hij de kijker tussen de klippen van liefde en afgunst, wraak en vergelding naar de wonderlijk troostende universele moraal… tintelende poëtische kracht van een theatraal eigenzinnige kijk op de realiteit”

 NRC Handelsblad
“De Graef is meester van het teksttoneel… de symbolische lading is groot, toch slaagt hij er in met trefzeker spel een balans te vinden… als gevoelens uitgelegd dreigen te worden, houdt hij zich in.”

LOCATIE