Mediaridders - Bleekneusjes

Woensdag 8 augustus | 19u30 | Ciro/Hornerheide, Horn, Hornerheide (UITVERKOCHT)

Donderdag 9 augustus | 15u00 | Ciro/Hornerheide, Horn, Hornerheide

 

Bleekneusjes is een theatrale muzikale wandeling door het landschap en de tijd.Een verhaal over anders zijn. Bij een groep willen horen. Over je ontheemd voelen en heimwee. Over de tussentijd en de tijd die voorbij gaat.

“Ze hadden me helemaal niets gezegd en mijn koffer stond al klaar. Ik kreeg een briefje om en moest met een vreemde mevrouw mee. Met de trein. Overstappen op een groot station in een trein met nog meer kinderen. Ik was nog nooit zo ver van huis geweest….”

Acht jonge theatermakers en spelers, twee oude rotten in het vak en de jongerentheatergroep van Artiance zijn in de traditie van het Werktheater met de herinneringen van voormalige bleekneusjes en kinderverzorgers, vluchtelingen en omwonenden aan de slag gegaan.

Bleekneusjes brengt de bijzondere geschiedenis van de koloniehuizen tot leven. Een geschiedenis van sociale bewogenheid, verheffing van de lagere klasse. ‘Rust, reinheid en regelmaat’ en diepe gevoelens van heimwee in een sterk verzuilde samenleving. Herinneringen van oud-bleekneusjes, kinderverzorgsters, vluchtelingen en van Adriaan van Dis vormen de basis voor de voorstelling Bleekneusjes.

Credits: Hans Man in ’t Veld, Koen Jantzen, Jasmijn Snoijink en Marlies Bosmans in samenwerking met een groep jonge getalenteerde theatermakers en tekstbijdragen van onder anderen Adriaan van Dis.

LOCATIE