Spring naar content

Natuurlijk...Theater

Fietsen door het prachtige Midden-Limburgse landschap en onderweg je laten verbazen door bijzonder theater. Dat is Natuurlijk…Theater! Al 26 jaar genieten bezoekers tijdens deze theatrale fietstocht door het sfeervolle buitengebied van Weert/Nederweert, het lommerrijke Roerdalen/ Wassenberg en het groene Leudal. Deze gemeentes vormen het decor van het rondtrekkende theatercircus vol met (inter)nationale artiesten. Fiets mee en je zintuigen worden op allerlei onverwachte manieren geprikkeld! Geschikt voor het hele gezin.

Vrijdag 26 augustus: Nederweert/ Weert

Startpunten volgen

Zaterdag 27 augustus: Roerdalen en Stadt Wassenberg

Landwinkel VVV Schurenhof
Grootestraat 49
Vlodrop

Molen van Verbeek/Galerie Trividah
Molenweg 14a
St. Odiliënberg

Hoeve Moorsel
Bergerweg 48
Paarlo – St. Odiliënberg

Burg Wassenberg (Heckentheater)
Auf dem Burgberg, 41849 Wassenberg (D)

Golfclub Residenz Rothenbach
Belgenstraße 10 – Wassenberg-Rothenbach (D)

Martinusplatz Effeld
Kreuzstraße 3 – Wassenberg-Effeld (D)

Het adres voor de ticketshop van de startplekken in Stadt Wassenberg is: www.ticketshop.nrw

Zondag 28 augustus: Leudal

Café Sjrake, Kleine Laak 30, Roggel
Café ’t Sinterkloaske, Dorpstraat 116, Heythuysen
Café de Staasie, Stationstraat 15, Baexem

Starten steeds tussen 10:30 en 12:00

Programma Natuurlijk..Theater 2022

Magisch Theatertje - Transit

Wat gebeurt er als het krachtige omhulsel waarmee je jarenlang hebt geleefd langzaamaan zwakker wordt? Als je lichaam niet meer hetzelfde doet, wat ben je dan nog? Het leven om je heen verandert, maar jij blijft dezelfde en er is bijna niemand die het ziet. Je kijkt in de spiegel en ziet in weerspiegeling alle mensen die je bent geweest.
Een reis door je verleden …. en terug.

Fraser Hooper – Nieuw Zeeland

Gegarandeerd veel onverdroten plezier in overvloed van de internationaal bekroonde grappenmaker Fraser Hooper. Met een knipoog naar de grote stille clowns bevat zijn hilarische show een stunteend, een menselijke vis, excentrieke dans en wie weet wellicht de gekste bokswedstrijd die je ooit hebt gezien. Dus zorg voor een plaats op de eerste rang voor een buikpijnlijke knock-outpresentatie. Het zou zomaar kunnen dat je hier je festivalfavoriet gaat zien.

The Times

“Hij plaagt zijn giechelende publiek en hoe meer hij de Mickey pakt, hoe meer ze lachen. Een zeer charismatische clown.”

De Wenkbrauwerij – Postino (België)

Brieven waren eeuwenlang het communicatiemiddel bij uitstek. Ze waren de smeerolie van menselijke interactie, met uitingen van nieuwe ideeën, verslagen over recente gebeurtenissen, getuigenissen van grote vreugde en diep liefdesverdriet. Onmogelijk te denken dat ze ooit zouden verdwijnen. Of toch wel?

Ief Gielis verhaalt er - in de huid van Ief Postino - onderhoudend, grappig, ontroerend en vol Italiaanse passie over. In een voorstelling waar je - na het zien ervan -  misschien zelf wel goesting hebt om weer eens een echte brief te schrijven.

Desmandre Orkestra Argentinië)

Voor de coronacrisis al te gast tijdens het Limburg Festival. En dit jaar terug van weggeweest: zigeunerorkest Desmadre uit Argentinië. Om te zorgen voor de in deze tijd zo broodnodige vrolijkheid …

Het Desmadre Orkesta behoort tot de top van zigeunerorkesten uit Argentinië. Hun repertoire bevat oorspronkelijke zigeunermelodieën maar natuurlijk ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt. Het is niet alleen intense melancholie bij Desmadre Orkesta, ze bedienen zich ook van een zeer breed palet aan stijlen en emoties waarbij ze graag alle registers opentrekken: van de wervende mannendans tot de melancholische overpeinzingen over het Roma-leven. Een unieke kans om deze onorthodoxe vertegenwoordigers van de Roma-muziek live te zien! En er mag gedanst worden ….

 

Phoebe Brack | Conchita Boon – De and Recode

VIA ZUID/Schritmacher/Project Sally Productie

Phoebe Brack studeerde flamencodans bij de beroemde zigeunerdynastie Los Farruco in Sevilla en dat is te merken ook. Phoebe en Conchita duiken met hun voorstelling in de traditionele wereldmuziek die de oorsprong vormt van de hedendaagse dans. Ze plaatsen de flamenco in een hedendaagse context zonder het contact met de rijke geschiedenis en kenmerken hiervan te verliezen. Of in gewone mensentaal, ze dansen tijdens Natuurlijk … Theater de stenen uit de straat voor jullie. Ware het niet dat daar een dansvloertje op ligt ….

 

Thorsten Andreassen – Magic Thor ( Zweden)

Magic Thor & Miss Monette presenteren een gedeelte uit hun populaire straatshow. Ouderwets straattheater zoals straattheater hoort te zijn. Verbale graffiti vermengd met fysieke komedie. Muzikale stukjes afgewisseld met drumsticks die door de lucht vliegen.

Maar Magic Thor en Miss Monette vinden vooral de uitdaging in de magische momenten die plaatsvinden tussen hen en hun publiek. Deze show is namelijk vooral gebaseerd op improvisatie met deze tot dan nietsvermoedende toeschouwers. Kortom …… dan weet je alvast waar je aan toe bent …. wel zo duidelijk.

Entree

  • Volwassenen € 9,00 p.p.
  • Kinderen t/m 12 jaar € 4,50

Reserveren voor dit Limburg Festival kan via de ticketservice van TheaterHotel De Oranjerie.  Maar ook aan de startpunten betalen kan. Bij voorkeur echter contant betalen.

 

De exacte informatie betreffende de startpunten en starttijden, volgen z.s.m. !