Spring naar content

Natuurlijk...Theater

 1996 stond Natuurlijk…Theater voor het eerst op het programma. En het was, vanaf het allereerste begin, een groot succes! Door de jaren heen is deze moeder aller theaterfietstochten uitgegroeid tot een van de meest populaire onderdelen van het Limburg Festival.  Dit jaar kan de vlag in top want Natuurlijk…Theater beleeft haar 25e editie. Daarom presenteren we een bijzondere jubileumeditie met enkele spraakmakende acts van door de jaren heen. Genieten met een vleugje melancholie.

LET OP: OOK VOOR NATUURLIJK THEATER DIEN JE VOORAF TE RESERVEREN 

Per route zijn er meerdere startplekken en tijdsklokken. Vanwege de coronamaatregelen is het belangrijk om, zodra eenmaal een ticket voor een starttijd gekocht, je hier als bezoeker ook aan te houden. Op de locatie kunnen, anders dan vorige jaren, géén tickets spontaan gekocht worden. Alleen dan kunnen we als festival de veiligheid garanderen die wij ons ten doel stellen. Samen maken we het Limburg Festival van en voor iedereen toegankelijk en geniet iedereen van het mooiste Natuurlijk…Theater.

Rerserveer hier je tickets!

LET OP: DE KAARTJES VOOR DE STARTPLEKKEN IN ROERDALEN ZIJN UITVERKOCHT.

Vrijdag 27 augustus: Nederweert/ Weert

Maak een keuze uit de volgende starttijden:
- 10.15 - 10.45 uur
- 11.15 - 11.45 uur

Startlocaties:
- Pins & Pints Bowling, Randweg-West 4B, Weert
- Life Style Vitae, Houtstraat 10, Weert
- Sparkle, Nieuwstraat 8, Nederweert

Zaterdag 28 augustus: Roerdalen (UITVERKOCHT !!!)

Zaterdag 28 augustus: Stadt Wassenberg

Starttijd: 10.15 - 10.45 uur

Startlocaties Roerdalen:
- Vurenhof Boerengolf, Vurensteeg 4 6061 EJ Posterholt
- Café Prins, Markt 3, Vlodrop
- Mini-Camping ’t Haldert – Stationsweg 76, 6075 CD Herkenbosch

Startlocaties Stadt Wassenberg:
1) Burg Wassenberg, Auf dem Burgberg 1, 41849 Wassenberg
2) Martinusplatz Effeld, Rosenweg 8, 41849 Wassenberg-Effeld
3) Haus am See Ophoven, gegenüber/tegenover Agathastraße 41, 41849 Wassenberg-Ophoven
Voor deze Duitse startlocaties kun je vanaf 16 augustus tickets reserveren via: www.ticketshop.nrw/produkte

Zondag 29 augustus: Leudal

Maak een keuze uit de volgende starttijden:
- 10.15 - 10.45 uur
- 11.15 - 11.45 uur

Startlocaties:
- Restaurant Preuverie Bekkers Marie, Raadhuisstraat 1, Roggel
- Café ’t Sinterkläöske, Dorpstraat 116, Heythuysen
- Kerkplein, Neer

Alle voorstellingen staan tijdens alle dagen buiten geprogrammeerd 

 

Line-up

Mimo Karcocha - Chili

In 2017 zette mimespeler Mimo Karcocha Midden-Limburg al op stelten. Hij is daarbij even vertederend als brutaal. Mimo Karcocha speelde al in Berlijn, Praag, Wenen, Barcelona, Rome, Sao Paulo en Tokyo, en nu dus nog één keer in ons fraaie Limburg. Hij is dé Chileense meester der improvisatie met eeuwige houdbaarheidsdatum.

 

Piepschuim - Nederland

Ook stond Piepschuim in 2017 op het programma van Natuurlijk…Theater jaar. Muziekprogramma’s van het succesvolle duo Piepschuim staan bol van wonderlijke gedachtekronkels en aanstekelijk enthousiasme. Met muziek, theater en een gezonde dosis humor geeft Piepschuim haar publiek steeds weer nieuwe energie. Weg met de bittere pillen, wrange drankjes en enge injecties. Piepschuim geneest zacht waar het kan, hard en doeltreffend waar het moet.

 

Duda Paiva/Ester Natzijl - Medusa

Uit de diepte van het podium zijn gebeeldhouwde figuren van een man en vrouw te zien, die geleidelijk tot leven komen. De één verandert in de godin van de bloeiende lente en de ander in een God van de onderwereld. Ze kunnen niet met, maar al helemaal niet zonder elkaar. Danseres Esther Natzijl raakt verstrikt in een erotische dans met het groene monster met slangen op haar hoofd die ze zelf met haar handen en lijf laat dansen. Maar schrik niet … niets is wat het lijkt !

 

Jaap Slagman – Nederland

Een schilderij dat zichzelf onthult. Een gezicht verschijnt. Nieuwsgierig kijkt het naar de mensen. Je kan er niet omheen. Intrigerend, verrassend en vertederend. Jaap zorgde in 2000 al bij het publiek van het Limburg Festival voor verrassende en prikkelende confrontaties en doet dat dit jaar opnieuw. De nuance is subtiel, het effect groots.

 

Bencha Theater- Nederland

Bencha Theater maakt theatrale en kleurrijke circusvoorstellingen. In 2011 maakte het gezelschap voor de eerste keer zijn opwachting binnen Natuurlijk…Theater. Geheel in stijl van het nieuwe circus, met adembenemende dans, verticaal opgevoerd tegen een blinde muur van een hoog gebouw. Op de maat van opzwepende muziek laten ze spectaculaire en originele luchtacrobatiek versmelten tot boeiende dans.

 

Steven Groenen - Francois Blanc

François Blanc is een pop geïnspireerd op de Franse boulevardschilders.
Een uitzonderlijke verschijning in het straatbeeld. Hij spreekt in een niet bestaand Frans dialect en werkt al gesticulerend aan een min of meer gelijkend portret van passanten.
Ondanks zijn werk is het François zélf die de meeste aandacht trekt. François Blanc raakt je. Hij is lief en gemeen; zacht en eerlijk. Deze witte parel en zijn bespeler vormen een oase van rust in het drukke bestaan van de moderne mens.