Nienke Nasserian

Mezzosopraan en klassiek muziektheatermaakster Nienke Nasserian Nillesen (25) is in 2016 cum laude afgestudeerd aan de bachelor Muziektheater Klassiek aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Met haar zelfgeschreven eindexamenvoorstelling Masai, geregisseerd door Naomi van der Linden, won ze in augustus 2016 de Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard. De voorstelling werd enthousiast ontvangen op Festival Mundial en Boulevard en wordt nog steeds regelmatig opgevoerd. Het stuk gaat over Nienke's band met haar vader, stamhoofd van de Masai, en haar gróte familie. Persoonlijke verhalen wisselen af met klassieke aria’s en Afrikaanse liederen. Een voorstelling over familie, gemis en cultuurverschil, met muziek als verbindende factor.

Ze heeft zojuist het project bij Opera Forward Festival in Amsterdam afgerond, waar ze te zien was tijdens een korte opera in het talentenprogramma, "Oceanisch Verlangen".

Daarnaast zingt Nienke Nasserian regelmatig als solist tijdens concerten met verschillende (symfonie)orkesten, ensembles en koren. Ze vertolkt een breed scala aan klassiek repertoire.

Na haar deelname in het Ommetje Opera in 2017 verheugen wij ons haar weer op nemen in de nieuwe editie.

Nienke Nasserian is als maker verbonden aan Via Zuid.

LOCATIE