Spring naar content

Ode aan de Maas (Nestvlieders)

Zaterdag 28 augustus, vanaf 9.45 uur
Zondag 29 augustus, vanaf 9.45 uur

Duur van deze wandelroute ongeveer 4 uur  |  Ticketprijs: € 9

LET OP: OOK VOOR ODE AAN DE MAAS DIEN JE VOORAF TE RESERVEREN

Reserveer hier je ticket!

Starttijden

- 09:45 - 10:00 uur
- 10:30 - 10:45 uur
- 11:30 - 11:45 uur.

Startlocaties

Deze wandelroute kan vanaf twee locaties gestart worden:
- Café de Knip, Groenstraat 1,Wessem
- Park Piahoeve, Mgr. Savelbergweg 101, Heel

LET OP: De route is op bepaalde stukken niet rolstoelvriendelijk ! En alle voorstellingen staan buiten geprogrammeerd.

 

‘Van Node door de Maas naar een Ode aan de Maas’

De Maas maakte Limburg: letterlijk. Zij vormde met haar gekronkel en vruchtbare afzettingen het beeldschone Limburgse landschap. De wandelroute ‘Ode aan de Maas’ is een prikkelende theaterwandeling door dit fraaie oeroude Maas-landschap.
Onlangs nog werden we confronteert met de kracht van deze machtige rivier en dat bracht heel wat node teweeg… tijd om dit om te zetten in een ware ode.
Zeven jonge Midden-Limburgse theatermakers die door het Limburg Festival speciaal voor deze wandeling geselecteerd zijn, zijn in de dorpen en plekken rondom de Maas op zoek gegaan naar de lokale verhalen en hebben dit vertaald naar hun eigen performance of voorstelling. Dus… trek je wandelschoenen aan en laat je verrassen door deze jonge theatrale honden.
De wandeling voert ons langs de waterlijn van Wessem en Heel en kan – ondanks het hoge water van eind juli – gelukkig gewoon doorgaan. De route is 8,5 km lang en gedeeltelijk niet rolstoel toegankelijk. Alle voorstellingen staan buiten geprogrammeerd.

 

 

Line-up

Talent moet je koesteren. Niet zo gek dus dat het Limburg Festival graag een podium biedt aan jonge theatermakers. In Ode aan de Maas - als onderdeel van de landelijke campagne Ode aan het Landschap - kiezen wij er daarom voor om jonge makers woonachtig in Noord- en Midden-Limburg deze podiumplek te geven. Want ook in deze regio zijn volop choreografen, regisseurs en interdisciplinaire makers aanwezig, barstend van het talent en nieuwe ideeën. Het Limburg Festival vraagt aan deze jonge honden uitdrukkelijk om op zoek te gaan naar de verhalen uit de regio voor het verbinden van het verleden, heden en toekomst om op een aansprekende en verrassende manier het publiek te raken, in lijn met de toegankelijkheid die Limburg Festival hoog in het vaandel heeft staan.

Hamid Reza Behzadian & Harold K

Poëzie, blues, voordracht en liedjes vloeien samen in de optredens van Hamid Reza Behzadian en de Susterse singersongwriter Harold K. Ze laten zich inspireren door dichters als Roemi, Pessoa en Rilke, Amerikaanse traditionals en spelen ook hun eigen werk. In Perzisch, Limburgs en Nederlands. Voor het Limburg festival kiezen ze repertoire rond het thema rivier en uiteraard spelen ze ook Harold K’s euregio-hit ‘Heppeneert’.

Brohlin Coumans

Brohlin had al heel vroeg een fascinatie voor taal. Toen hij acht jaar was, begon hij met het schrijven van gedichtjes en verhalen. Rond zijn tiende ontdekte hij ‘All eyes on me’ van Tupac en sindsdien is hij verslaafd aan hiphop en schrijft hij zelf ook rapteksten. In zijn jeugd, die vrij turbulent was, functioneerden schrijven en rappen als uitlaatklep voor een hoop woede en onbegrip in hem.

Eva Custers

Eva Custers studeert komend jaar af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Het afgelopen jaar volgde ze een minor songwriting op de Rockacademie, waar ze zich specialiseerde in het schrijven van Nederlandstalige kleinkunst. Eva is als theaterdocent verbonden aan jeugdtheaterschool Kumulus in Maastricht. Haar drijvende kracht is het theatraliseren van historische verhalen met diepe betekenissen.
In 'Ode aan de Maas' onderzoekt Eva met tekst als belangrijkste instrument, de rol van de Maas in Limburg. Over het Limburggevoel, over het ontkennen van je wortels, over ontheemding en over een aanhoudende zoektocht naar jezelf in het Limburgse land, waar je altijd weer terug komt bij Mooder Maas.
Naar een tekst van Jibbe Willems.
Regie: Eva Custers
Spel: Fabio Keerssemeeckers, Kaat Antonis en Lisette Mallee.
In samenwerking met ECI Cultuurfabriek.

Sarah Soethoudt en Babs van Bree

Sarah is danser, theatermaker en dansdocent. Ze is onderdeel van danscollectief CHRONOS, werkt met een improvisatiegroep in Den Bosch en werkt aan de voorstelling ADEM speciaal voor zorgmedewerkers. Ze maakte verschillende voorstellingen waaronder De waeg nao hoes (2020) en 1+1= NIET ALLEEN (2021) met Babs van Bree.

De stem van Babs van Bree Haar is haar even krachtig als veelzijdig instrument, dat is het uitgangspunt van theatermaker Babs van Bree. Ze wil met haar stem associaties met de natuur, gedachten, gevoel en de wereld van nu oproepen. Momenteel rondt ze haar Master of Music aan het Conservatorium in Keulen af. Babs zingt onder andere bij het vocale ensemble WANDER en het internationale crossover trio SURROUND.

Over de Stroom

Over de Stroom is een locatievoorstelling van danser Sarah Soethoudt en vocalist Babs van Bree met de Maas in de hoofdrol. Wat betekent deze rivier voor ons en welke rol speelt zij in onze levens? Laat je meestromen door een landschap van klank en beweging in deze ode aan het water.

Mayke Roels en Rebecca Schoolmeesters

Mayke is een jonge maker die voornamelijk voorstellingen met en voor kinderen en jongeren maakt. Ze houdt ervan om verhalen naar het theater te vertalen die mensen met zich meedragen of die verborgen liggen in het Limburgse landschap. Met gebruik van beweging, muzikaliteit en persoonlijke input van de acteurs vertelt ze het verhaal. In het kinderlijk verbazen zit volgens haar een enorme kracht verborgen als grootste maak-motor.

Rebecca stuurde o.a. aan de MBO Vooropleiding Theater in Den Bosch en de Academie voor Theater in Tilburg. In haar laatste jaar heeft Rebecca zich gespecialiseerd in het maken van solowerk, door middel van het volgen van een minor op de Koningstheateracademie (Kleinkunst en Cabaret) in Den Bosch. Hier werd ze opgeleid als docent, theatermaker en speler.

Aan de Roer

Als kleine meisjes zaten Roermondse theatermakers Mayke Roels en Rebecca Schoolmeesters bij elkaar op de basisschool. Aan de lessenaar met een blauwe schoolvulpen schreven ze hun eerste gedicht. Een gedicht over de Maas. Nu, 20 jaar later werpen ze een frisse blik op hun allereerste creatie.

Concept & Spel: Mayke Roels & Rebecca Schoolmeesters