Spring naar content

Ode aan het landschap Limburg

Stap in het landschap, laat je omarmen, beleef het met al je zintuigen

Van de Friese terpen tot de Maas als levensader van Limburg, van het getemde IJsselmeer tot de Hollandse Waterlinies: nergens ter wereld is het landschap zo divers als in het kleine Nederland. Maar als je door je oogharen kijkt, dan zie je de gemene deler: het vernuft en de vindingrijkheid van de bewoners om een omgeving te creëren waarin het goed toeven is.

Met al zijn pracht en veelzijdigheid vertelt het Nederlandse landschap telkens hetzelfde verhaal: dat van de eeuwenoude verbinding tussen mens en natuur. Maar het houdt ook een spiegel voor: de keuzes die we in het verleden maakten, hebben invloed op het landschap van de toekomst. En in die toekomst zullen we onze beroemde vindingrijkheid hard nodig hebben om ons landschap leefbaar en vruchtbaar te houden.

Via kunstprojecten, tentoonstellingen en excursies in heel Nederland brengen organisatie in 2021 een jaar lang een Ode aan het Landschap. In Limburg kiezen we voor een variant op dit thema: Ode aan het landschap Limburg

Al eeuwen vormt het Nederlandse landschap een inspiratiebron voor schilders, schrijvers en dichters. Reis mee door de tijd naar het verleden en naar de toekomst. Ontdek hoe het landschap verbindt, met de elementen, met anderen en met jezelf. Stap in het landschap, laat je omarmen, beleef het met al je zintuigen. Ook tijdens het Limburg Festival 2021.