Spring naar content

Ommetje Opera UITVERKOCHT !!!

Vrijdag 27 aug, Hotel de Abdij, Kerkpad 5, Horn
Zaterdag 28 aug, Hotel de Abdij, Kerkpad 5, Horn

Startmomenten: 13:30 uur, 16:00 uur en 19:00 uur
Duur: 120 minuten  |  Ticketprijs: € 15,-

Het Ommetje Opera vind geheel buiten plaats

Reserveer hier je tickets

 

Dit jaar vormt opnieuw het kasteel in Horn het decor voor Ommetje Opera. Hier wordt het publiek verrast met de 10e editie, dat eveneens het finale stuk is. Gevestigde namen en jong talent geven weer acte de présence en verbinden muziek met mooie beelden tot één groot operaspektakel. Onder regie van Geerte Schmitz en met medewerking van vaste Tenor Ben Heijnen, opera ster Carla Maffiloletti, het jonge operagezelschap Prima Donna’s, ‘Hip-Hopera’ talenten Djordy Vogel en Senna Palmen en een diversiteit aan Limburgs toneeltalent smelten zang, dans, muziek en drama samen met als resultaat een wandeling om nooit te vergeten.

Twee schilderijen van Bruegel zijnde inspiratiebron voor een mix van beeld, geluid, theater, dans en beleving in en rondom het kasteel van Horn. De voormalige kasteelheer graaf Philips van Horne en de schilder Bruegel waren tijdsgenoten en hun levens eindigden een jaar na elkaar in Brussel. De ene als schilder van het gewone volk, de andere als graaf tussen de adel. Deze uitersten komen samen.

 

Line-up

Ben Heijnen – Tenor

Ben Heijnen is vanaf het begin als vaste zanger verbonden aan het Ommetje Opera. Daarmee bevinden we ons in goed gezelschap want als vaste zanger is hij ook aan het Groot Omroepkoor te Hilversum verbonden. Hij treedt op als solist in binnen en buitenland en begeleidt als dirigent diverse zangers en koren. En uiteraard neemt hij zijn vaste pianiste Hilde Ubben mee. Een duo dat voor het Ommetje met hun expertise en betrokkenheid al jaren meer betekent dan alleen zang en muziek.

Carla Maffioletti – Sopraan

Carla Maffioletti, met zowel Italiaanse als Braziliaanse roots, werd tijdens haar gitaarstudie ontdekt door de bekende Braziliaanse sopraan Neyde Thomas, waarna haar carrière een wending nam. In 2000 werd ze uitgenodigd om aan het Conservatorium Maastricht opera te komen studeren, waar zij in contact kwam met André Rieu en zijn Johann Strauß Orchestra, die haar vervolgens meteen contracteerde om als soliste 12 jaar lang over de wereld te trekken. De rest is geschiedenis. Ze is gewend om te zingen voor een vol Vrijthof, maar ook voor het Ommetje in haar eigen woonplaats draait ze haar hand niet om!

Prima Donna’s

De jonge sopranen Sanne Vleugels en Anouk Antonissen zijn pas net afgestudeerd maar zingen zichzelf nu al naar de grote podia. Klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen, dat is hun missie. Met unieke muziektheatervoorstellingen en atypische concerten verrassen ze jong en oud, liefhebber en criticus. Klassieke muziek met een knipoog, ook voor hen die nog niet weten dat ze van opera houden.

Djordy Vogel & Senna Palmen

Ook Fresh, de bekende hiphopschool in Weert, is van de partij. Speciaal voor het 10e Ommetje Opera verzorgen dansers en hiphopdocenten Djordy Vogel en Senna Palmen een spectaculaire Hip Hopera als cross over.

Regie van Geerte Schmitz

Uiteraard vormt de theatrale omlijsting van het Ommetje Opera ook deze editie weer een belangrijk onderdeel. Regisseuse Geerte Schmitz, al jaren verantwoordelijk voor de prachtige beelden en spel, heeft zich laten inspireren  door enkele schilderijen van de oude Bruegel, een tijdgenoot van de kasteelheer Philips van Horne. Samen met een speciaal samengesteld team vol prachtige spelers belooft zij deze wandeling weer tot een bijzondere belevenis te maken.

 

En meer...

Verder mogen we ons verheugen op de bijdrages van lokale talenten zoals Antoinette Rooswinkel, Bert Vergoossen, Ilse Jeurninck, Jan Verbruggen, Marjo Wijlick, Martin Houkes, Rina Willekens, Sanne Tonnaer, Sef Thissen, Sharon Hecht, Silvia Kersten, Truus Lenssen, Eric van Melick en Willemien Knapen.

LOCATIE