Spring naar content

Open Call 'Ode aan de Grens'

In navolging van het geslaagde evenement Ode aan de Maas geeft het Limburg Festival ook dit jaar makers weer de kans om een nieuwe productie/performance te maken. Eén van de ambities van het Limburg Festival is jonge makers een kans te geven binnen het werkveld. Daarnaast willen we graag langere samenwerkingen aangaan om de makers toekomstperspectief te bieden binnen het festival.
In 2022 willen we als festival aandacht schenken aan de Grens. Wat is voor jou een grens? De landsgrens? Of juist de grensoverschrijding? Wat zijn grenzen precies en hoe beïnvloeden ze je als persoon of team? Denk jij een bijdrage te kunnen leveren aan ons project? Schrijf dan een kort maar krachtig plan. De maker blijft uiteraard eigendom van het gemaakte werk en mag de productie ook gebruiken op andere locaties indien mogelijk. Graag blijven we op de hoogte van deze ontwikkelingen. Limburg Festival is op zoek naar makers en producenten die samen met het festival deze weg durven in te slaan.
PLANNING OPEN CALL
Deadline voor het insturen van het plan voor de Open Call is zondag 12 juni 2022. Daarna worden de plannen beoordeeld en als we extra vragen voor je hebben dan hoor je dit uiterlijk 19 juni 2022. Op 30 juni nemen we contact op met de makers. Vervolgens wordt er een datum gepland om het project te bespreken. Hierbij ontmoeten we elkaar en bespreken we het project. Op 26 augustus zullen de makers tijdens het Limburg Festival de voorstelling/productie tonen tijdens ons project ‘Ode aan de grens’.
WIE ZOEKEN WE?
In deze open call roepen we makers die een speciale band hebben met Noord en Midden-Limburg op, om te komen met voorstellingen of performances voor ons project in het kader van ‘Ode aan de grens’. Heb jij een bestaand of nieuw concept dat past binnen dit thema of wil je dit gaan uitwerken? Laat het ons dan snel weten. In maximaal één A4 werk je uit wat je van plan bent en hoe je het precies voor je ziet.
WAT STAAT IN HET PLAN?
• Wie je bent
• Wat je wilt gaan doen?
• Wat je ervaring is?
• Eventuele partners?
• Wat het resultaat gaat zijn, duurzaam?
VERGOEDING
• Bestaande performance uitbreiden/uitwerken: € 1250,-
• Nieuwe performance speciaal voor Ode aan de Grens:
€ 2000,-
* Exclusief BTW en productionele (festival)kosten.
Correspondentie en voorstellen moeten per mail gericht worden aan: wouter@limburgfestival.nl