Skip to content

Opera Compact – Ik haat opera

Zondag 11 aug - 14u00 | Landschapstuin | Nieuwstraat 8, Nederweert
Zondag 11 aug - 16u30 | Galerij Bont & Blauw | Vlasstraat 30, Heythuysen

U haat opera? Dan is dit een perfecte voorstelling voor u! Voor iedereen die stiekem onder de douche toch "L'amour est un oiseau rebelle" zingt, al is het maar voor de lol. Voor iedereen die nog nooit in het theater is geweest, maar wel ieder jaar mee host op de feestversie van Verdi’s Slavenkoor tijdens Vasteloavend, al is het per ongeluk. Voor iedereen die absoluut niets met klassieke muziek heeft, maar wel de noten onder "Don Giovanni" kent, al is het vals. Voor iedereen die niets heeft met krijsende sopranen, urenlange voorstellingen en mensen met pruiken op, die stompzinnige verhaaltjes spelen. Met andere woorden: alle haters van opera, jullie zijn welkom!

Voor een grootse operavoorstelling komt iemand een aggregaat leveren. De man heeft niets met krijsende sopranen, urenlange voorstellingen en mensen met pruiken op, die stompzinnige verhaaltjes spelen. Terwijl zo'n opera toch eigenlijk veel moois te bieden heeft. En langzaam maar zeker komen we erachter dat hij geen hekel aan opera heeft, maar meer aan de manier waarop het gebracht wordt. Wat zou er gebeuren als hij zelf eens een stap op het podium waagt? Het aggregaat transformeert tot een operabühne, inclusief eenmansorkestje, en ook zijn overall herbergt meer fantasie dan een chagrijnige elektrotechnicus.

In Ik haat Opera! maakt Opera Compact korte metten met het stoffige beeld dat opera een stervende kunstvorm is. Opera = booming! Kaskrakers als Carmen en Don Giovanni komen voorbij, maar ook minder bekend repertoire van bijvoorbeeld Bernstein en Vaughan-Williams. Niet alleen voor operaliefhebbers deze voorstelling, maar ook zeker voor degenen die denken er niets mee te hebben…..