Spring naar content
Het Limburg Festival wil graag verwonderen en prikkelen, verbazen en bevreemden. Maar ook verrassen. Dat gaan we deze 39e editie ook nog eens extra doen door onbekend talent een Pop-up Podium te bieden. In dit geval de veelbelovende auteur Henrike Brunsting die onlangs het boek Pelgrimstocht op de bank het levenslicht liet zien.
 
Van 'haar' eiland Texel komt zij naar Limburg Festival en zal zij op ongezette tijden tijdens het festival her en der opduiken. En wie weet stelt ze je een belangstellende vraag, draagt ze je een gedicht voor of werpt ze je alleen een ontwapende glimlach toe. Dat kan allemaal. Maar het liefst vertelt ze je kort iets over haar boek.
 
Een boek dat eerlijk, rauw én met humor verhaalt over de menselijkheid van de mens. Over de geborgenheid en uitdaging van familiebanden. En over liefde. In het verhaal stelt de 25-jarige Evelien zich de vraag of ze gek is, of toch gewoon een mens?
Geboren in Drenthe, uitgevlogen naar Den Haag en, op zoek naar avontuur, in Australië beland. Genietend van de ruimte en de vrijheid, op de hielen gezeten door onrust en bindingsangst. Als Evelien uiteindelijk zelfs in Australië voelt dat daar niet genoeg ruimte voor haar is, komt ze terug naar Nederland. Thuis wacht Tess, haar liefde waar ze toch niet helemaal voor kan gaan. Ze gaat op Texel wonen, ver weg van familie, vrienden en het gebaande pad. Vanuit dit veilige fort gaat Evelien op pelgrimstocht langs coach, psycholoog, psychiater, mindfulness en medicatie.
 
Dit boek is voor iedereen die zich weleens gek, zwak of eenzaam heeft gevoeld tijdens een burn-out, depressie of angststoornis, of gewoon tijdens het leven van alledag. Henrike Brunsting (1986) is schrijver, spreker en bedrijfskundige. Dit boek is gebaseerd op haar verhaal, vrij geschreven in romanvorm.
 
Voor nog meer info: www.henrikebrunsting.nl