Rebecca Schoolmeesters – Elijah

Lieve allemaal,

Zoals jullie weten heb ik vele mooie kunstwerken mogen maken in mijn leven.      
Maar nu, ben ik bezig met iets anders. Nu ben ik bezig met de ‘Grande Finale’. Graag wil ik jullie allemaal uitnodigen voor mijn laatste kunstwerk genaamd: ‘Het Einde’. Ik beloof jullie een allesomvattend, eindig en zeer persoonlijk werk.

Tot dan,
Riet

 

ELIJAH is een zoektocht naar de betekenis van herinneringen. Waarom willen we een interessant leven? Waarom willen we van alles bereiken? Waarom zijn we tot onze dood bezig met doelen behalen, als alles uiteindelijk toch alleen maar een herinnering wordt?

Rebecca Schoolmeesters (uit Roermond en in 2016 afgestudeerd aan de Academie voor Theater) maakt voorstellingen over de twee thema’s die elk mens en dier op deze aarde met elkaar verbind, de dood en het leven. Ze maakt de zoektocht naar hoe om te gaan met de dood, terwijl je leeft, bespreekbaar en toegankelijk.  Rebecca vindt het belangrijk om op zoek te gaan naar de luchtigheid en schoonheid van het leven, ondanks het noodlot (de dood) dat ons allen te wachten staat.

Concept en spel: Rebecca Schoolmeesters Eindregie: Liselot van de Geer Decor: Menno Boerdam

'Ik ken niemand die zo goed het tragische en het komische in een personage voelbaar weet te maken. Met een fijnzinnig gevoel voor details, humor en timing transformeert Rebecca met het grootste gemak.' Roeland Vos, docent Academie voor Theater, afstudeerspeech

LOCATIE