Spring naar content

Samenwerking met de ECI

De ECI-cultuurfabriek is in Roermond veel samenwerkingen aan het realiseren; de stad cultureel interessanter maken door krachten te bundelen. Met o.a. Theaterhotel de Oranjerie en de Azijnfabriek. Maar ook met het Limburg Festival. We kunnen wel stellen dat we ’n soort van dezelfde bloedgroep hebben. En de banden worden ieder jaar weer versterkt.

 

Limburg Festival en de ECI-cultuurfabriek 

Net voor de 10de verjaardag van ECI-cultuurfabriek viert het Limburg Festival van 24 t/m 28 augustus zijn 40ste editie. De tiener en het langstlopende theaterfestival van Limburg hebben elkaar goed gevonden.

Elk jaar en ook tijdens het aankomende jubileum verrijkt, verrast en verwondert het Limburg Festival het publiek met voorstellingen in de ECI, zoals met de alom bejubelde voorstelling Hybris Het Nieuwstedelijk op 26 augustus en Afslag Eindhoven op 29 oktober dit jaar.

In de ECI staan dit jaar tijdens het Limburg Festival échte festivalpareltjes. Zoals de Limburg Festival Kindermiddag met het beste jeugdtheater van dit moment. Maar ook de jaarlijkse Dans Promenade Roermond begint en eindigt bij ECI.

Dat het Limburg Festival en ECI dezelfde bloedgroep hebben merkte je eerder dit jaar ook bij de roep van de culturele sector naar een evenwichtiger coronabeleid. ECI en Limburg Festival waren de enige culturele instellingen in Limburg die samen meededen aan de Kapsalon Theater Actie. Dat laat zien hoezeer ze op een lijn zitten

Cultuur verbindt. En dankzij die verbinding laat cultuur zich steeds meer zien in Roermond en omgeving. ECI en de groeiende samenwerking in de Midden-Limburgse culturele en creatieve sector spelen hier een belangrijke rol in.

LOCATIE