Terugblik vrijdag 10 augustus

Gisteren zaten we alweer op de helft van het festival! Pffff wat gaat de tijd snel. Nog maar twee dagen en dan is het festival alweer voorbij. Maar eerst even nagenieten gisteren. Want het was weer een geweldige dag, al zeggen we het zelf 🙂 

Het was een dag vol ontdekkingstochten! Zo begon de dag in Echt-Susteren met de fietstocht Natuurlijk...Theater. Een drukbezochte editie vol grappig, verwonderend, gek en muzikaal theater! De dames van Theater Gnaffel ontroerde de bezoekers met het prachtige verhaal van het moffenmeisje. Bubble On Circus zorgde ervoor dat de stemming weer wat luchtiger werd met hun zeepbellen-festijn. Ariane en Roxanne hielden deze dage de ballen in de lucht, Ugo Sanchez Jr. liet mensen rollen van het lachen onder het tromgeroffel van Funimicol. Speelman En Speelman waren vergeten de wekker te zetten waardoor eerst onze vogger Antoinette van der Weerdt de bezoekers meenam in haar muzikale levensverhaal totdat Speelman & Speelman vol dank haar stokje overnamen. Denk je nu: "Dit wil ik ook meemaken!" Dat kan! Vandaag is Natuurlijk...Theater in Roerdalen/Wassenberg en morgen in Leudal. (www.limburgfestival.nl/natuurlijk-theater/ )

Behalve fietsen kun je bij het festival ook varen! En schip ahoy... daar is de Tom Cruise! Het onderdeel wat elk jaar sneller uitverkocht is en waarvoor een ware run op de kaartjes is. Beyonce is er niks bij! Het was weer een hele mooie dag vol prachtige vergezichten over de Maas maar ook vol theater. Op de boot en aan wal. In Stevensweert stond het liefdesverhaal van Springtime op springen en op het buitenpodium in Thorn nam Company de Circo Eia ons mee op reis in een spinnende voorstelling. Daarna sloeg alles op hol met de heren van Les Goulus. Wat een show!

In Weert kon men kennismaken met de wonderlijke klanken van opera! Tijdens Ommetje Opera werden niet alleen de deelnemers meegenomen in de wereld van opera maar ook de bewoners van de wijk Biest genoten mee. Het waren weer drie mooie wandelingen waarna de deelnemers vol lovende woorden waren. Vandaag staan er weer drie wandelingen op het programma. Deze zijn allemaal uitverkocht dus wil je dit ook eens meemaken, dan snel voor volgend jaar in de agenda noteren!

Was er nog meer? Jazeker! Bijzonder theater op bijzondere locaties. Zo namen deJong&deWitte ons in Weert mee op een theatrale en filmische route waarbij je in het leven stapt van de onbekende gestorven buurman. Matzer Theaterproducties speelde in Beegden hun verlangen naar betrokkenheid en politieke vernieuwing. En in Nederweert probeerde George & Eran nog 1x de wereldvrede op te lossen.

Maar na dit alles was de dag nog niet voorbij!! Ja ja... we gaan gewoon door mensen! Want 's avonds was als extraatje de Limburg Festival Music Night bij Hotel-Restaurant de Abdij in Horn. Een singer-songwriters avond met jong talent vol Limburgse roots. Floortje Hover, Antoinette van der Weerdt en (als spontane derde act) Speelman & Speelman zorgde voor een gezellige avond vol koud bier en rokende vuurkorven.

Zo... en dat was! Moe maar voldaan gingen we naar bed om vandaag weer fris en fruitig aan de nieuwe dag te beginnen. Nieuwsgierig naar het programma van vandaag? Kijk snel hier: www.limburgfestival.nl/za/

Bekijk hier het vlog van deze dag!