Terugblik woensdag 8 augustus

Als alle dagen zo worden als deze eerste dag, dan mogen we ons heel gelukkig prijzen! Wat een start! Met 500 wandelaars was Nestvlieders druk bezocht. Vol enthousiaste reacties over de kwaliteit en diversiteit van de voorstellingen en over de bijzondere route.
 
Begin van de avond was de Limburgse première van Bleekneusjes, de voorstelling van Mediaridders. Een bijzondere voorstelling die zich afspeelt op de bijzondere locatie Circo/Hornerheide. Niks dan lof en een staande ovatie van het publiek. Maar de artiesten zelf zijn minstens zo enthousiast! Ze staan te popelen om vanmiddag weer te spelen!
 
Twee voor de prijs van één kreeg het publiek in Thorn met de voorstellingen swan[remix) van Sounding Bodies en Concento van Maria Dominguez. Een muzikaal temperamentvol dansspektakel dat je gezien moet hebben. Vanavond om 21 uur weer te zien in Thorn.
 
In Weert ging het festival van start met de Limburgse première van Club Classique. Een klassiek muzikale reis die de bezoekers meenam naar het warme Italië van Puccini. Nou warm is het hier momenteel ook dus de voorstelling kwam een beetje thuis.
 
De officiële opening van het 36e Limburg Festival vond in Roermond plaats. Gedeputeerde van Cultuur Ger Koopmans, burgemeester Rianne Donders-de Leest van Roermond en voorzitter van het bestuur van het Limburg Festival Harry Tolkamp spraken lovende woorden aan het adres van het festival. Mooie opmaat voor een spetterende 2e festivaldag...!

Bekijk hier het vlog van deze dag