Terugblik donderdag 9 augustus

 

 

Wat hebben de weergoden het spannend gemaakt gisteren! Moeten we een voorstelling met spoed nog ergens binnen plaatsen? Zo ja waar? Iemand idee├źn? Wat zegt buienradar? Wat zegt weerman Thijs Zeelen? Moeten we later beginnen? Wat wil de artiest.... oftewel, er was stress in de tent! Maar gelukkig is het allemaal goed gekomen. We hebben een schietgebedje gedaan en het is per expresspost bij de goden aangekomen!

Zo heeft iedereen droog kunnen genieten van de geweldige voorstelling Bleekneusjes van Mediaridders. De voorstelling werd behalve met een zonnestraal ook afgesloten met champagne en Limburgse vlaai. Want het was de allerlaatste keer dat deze voorstelling gespeeld werd.

Ondertussen was het bij de ECI Cultuurfabriek groot feest op de drukbezochte Kindermiddag. Gekke hoedjes, bonte kapsels, een beestenbende, een zeer boeiende verhalenverteller en een hele lieve dwerg... het was er allemaal te vinden en te beleven!

Dat het Limburg Festival staat voor bijzonder theater op bijzondere locaties is bekend maar bij Club Classique werd dit nog eens bevestigd. Achterop het erf bij boerderij Heyerhof liep de trotse haan met zijn kippetjes rustig tussen het publiek terwijl de klassieke klanken van Puccini over het veld klonken.

De dag eindigde met de wereldvrede! Althans... dat probeerde George en Eran Producties te bewerkstelligen. In een uitverkochte Theaterboerderij Boeket hebben de heren zich er hard voor gemaakt. Of het gelukt is... vanavond kunt u het zelf nog ervaren.

Al met al was het weer een enerverende dag vol mooie theatermomenten. Benieuwd wat vandaag op het programma staat? Kijk dan snel op het speelschema onze website! www.limburgfestival.nl/vrij/

Bekijk hier het vlog van deze dag!