Spring naar content

Limburg Festival Kindermiddag

Donderdag 13 augustus | 14u00 - 18u00 | ECI Cultuurfabriek – ECI 13, Roermond

We krijgen dit jaar toch nog een kleine beetje Limburg Festival zoals het bedoeld is. Ook nog coronaproof. Want we zijn blij te kunnen vertellen dat er - op  initiatief van en in samenwerking met de ECI Cultuurfabriek - toch een heuse LIMBURG FESTIVAL KINDERMIDDAG komt. Jawel! Op donderdag 13 augustus, van 14:00 tot 18:00 uur.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

SALLY Dansgezelschap Maastricht – Dit Dat Dans (reserveren verplicht)

Spannend, verrassend, dicht op de huid van het publiek, het ontdekken van Ditjes en Datjes in hedendaagse dans. Dit Dat Dans is een voorstelling en workshop in één, speciaal gemaakt voor een jong publiek en haar familie. Na afloop van het indrukwekkend hedendaags dansduet gaat iedereen, zowel verbaal als fysiek, met elkaar ‘in gesprek’ over de inhoud om zo de beleving in alle vezels van hun lijf te ervaren. Dit Dat Dans daagt je uit om zelf betekenis te geven aan de dans. Door de combinatie van verdiepende vragen en actieve dansopdrachten wisselen we al dansend ditjes en datjes met elkaar uit.
Dansers: Kiki Boot & Ivan Montis

Speeltijden: 15.30 uur  |  16.30 uur  |  17.30 uur
Bij reserveren gewenste tijd aangeven.

 

Meneer Monster – Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft  (reserveren verplicht)

Een kleine mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! De kleine mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. Een hilarische slapstickvoorstelling zonder woorden.

Speeltijden: 14.15 uur  |  16.15 uur
Bij reserveren gewenste tijd aangeven.

 

’t Magisch Theatertje - Floor en Ferdinand  (reserveren verplicht)

De winter stond voor de deur en de kleine muizen begonnen koren te verzamelen en noten en tarwe en stro. Allemaal werkten ze dag en nacht. Allemaal – behalve Ferdinand. Waarom werk je niet, Ferdinand?’ vroegen ze. ‘Ik werk toch’ zei Ferdinand. Ik verzamel zonnestralen voor de koude, donkere wintertijd’. En toen zagen ze, hoe Ferdinand daar maar zat en naar de weide tuurde, vroegen ze: ‘En nu dan, Ferdinand?’ ‘Nu verzamel ik kleuren’ zei Ferdinand kalm ‘want in de winter is alles grauw’. Eén keer leek het zelfs of Ferdinand bijna sliep. Toen kwam de winter. Beetje bij beetje hadden ze haast alle noten en bessen opgegeten, er was geen stro en hoe koren er eigenlijk uitzag, dat waren ze bijna vergeten. Ze hadden het koud tussen de stenen en babbelen deden ze geen van allen meer.  Doe je ogen maar dicht… want dat gaat Charlotte jullie allemaal vertellen…. en ze beleven ook nog heel spannende avonturen…! Een intieme voorstelling voor de allerkleinsten van 3 tot 6 jaar.

Idee en regie: Charlotte Puijk-Joolen | Poppen en spelen: Charlotte Puijk-Joolen | Techniek: Roel Puijk

Speeltijden: 15.15 uur  |  17.15 uur
Bij reserveren gewenste tijd aangeven.

 

En dan verder nog...

De Theaterkist - doorlopend interactief theater

Dansworkshop Eendjes - SALLY Dansgezelschap Maastricht  (reserveren verplicht)
Speeltijden: 14.00 uur  |  15.45 uur  |  16.45 uur 
Bij reserveren gewenste tijd aangeven.

Beeldende workshop

Balonnenclown Dico

Vlinderact - Dönci Bánki

 

* Reserveren voor de voorstelling van Meneer Monster, 't Magisch Theater en de beide voorstellingen/workshops van Sally Dansgezelschap Maastricht is verplicht! AUB de gewenste tijd erbij vermelden.

Verder info:

  • De exacte (speel)tijden volgen z.s.m!
  • We vragen geen entree maar een vrijwillige bijdrage is meer dan welkom! Dat lijkt ons niet teveel gevraagd.
  • Reserveren verplicht dus, dit i.v.m het aantal zitplaatsen vanwege de Corona-regels. De gereserveerde plaatsen worden tot een half uur voor aanvang vastgehouden. Zijn ze dan niet opgehaald, dan worden ze vrijgegeven.
  • Bij de workshops en de theaterkist geldt ook een maximum aantal deelnemers per keer maar dat wordt ter plekke op een leuke manier geregeld.
  • Tot slot gelden bij de Kindermiddag de reguliere corona-regeles: houdt 1,5 m afstand en bij klachten blijf je thuis!

ECI Kindervakantiedagen 12, 13 en 14 augustus

In dezelfde week van de Limburg Festival Kindermiddag, organiseert ECi Cultuurfabriek de Kindervakantiedagen. Je kunt tijdens deze 3 dagen allerlei workshops volgen en leuke films bekijken! Van muziek, beeldend, dans, stop-motion en street art tot rap! Ben je een muziekfanaat? Dan kun je 3 dagen lang met de Rockschool-activiteiten mee doen. Kijk hier voor meer informatie.

LOCATIE