Spring naar content

Meerjarige subsdie Fonds

Maandag 3 augustus is bekend gemaakt dat het Fonds Podiumkunsten de meerjarige subsidieaanvraag van het Limburg Festival voor 2021-2024 heeft gehonoreerd. Limburg Festival is een jaarlijks zomerfestival voor theater op locatie in alle Midden-Limburgse gemeenten. Op het festival wordt een multidisciplinair programma gepresenteerd met voorstellingen in theater, dans, muziek en beeldend theater.

Het festival kreeg een positieve beoordeling: ‘De commissie constateert dat Limburg Festival zich in artistiek opzicht positioneert als festival waarin actuele ontwikkelingen van de regio worden verbonden aan makers. Dat doet het festival met locatietheater, waarbij de band met de bewoners uit de regio wordt verdiept door dicht bij hun leefwereld te blijven. Zij is van mening dat Limburg Festival zich stevig heeft geworteld in de lokale culturele infrastructuur.’

Het team achter het Limburg Festival is ontzettend verheugd over deze positieve beoordeling. Jan Klompen, directeur: “We worden door deze honorering van het Fonds Podiumkunsten erkend in onze landelijke waarde. We hebben als festival de ambitie om de organisatie te professionaliseren en krijgt met deze bijdrage ook de mogelijkheid hiertoe. In mei j.l. oordeelde de Cultuurtank Limburg al positief over het festival en adviseerde Gedeputeerde Staten om het festival ook komende vier jaar als Limburgse Cultuurplaninstelling.