Spring naar content

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan ook het Limburg Festival niet bestaan. Hopelijk kunnen we je snel verwelkomen in de Limburg Festival familie! Ben je bij voorkeur woonachtig in Midden-Limburg en herken jij je eigen kwaliteiten in één van onderstaande taken, dan mail naar marion@limburgfestival.nl …!

Algemene vrijwilliger

Als sfeerbeheerder ben je de ambassadeur van het Limburg Festival. Je informeert en adviseer je de bezoekers van het festival over het programma, de voorstellingen en het festival. Sfeerbeheerders zijn communicatief, vriendelijk, pro actief en hebben affiniteit met kunst & cultuur. Ze geven antwoord op vragen, hebben tips over te bezoeken voorstellingen en proberen Vrienden te werven. Kortom; de beheren op een positieve wijze de typische Limburg Festival-sfeer.

Kassa

Als kassamedewerker zit je bij betaalde voorstellingen of startpunten van theatertochten. Je werkt in tweetallen. Je hebt de verantwoordelijkheid over de kaartverkoop aan de kassa en de toegangscontrole. Na afloop help je mee de locatie achter te laten zoals voor aanvang van de voorstelling aangetroffen.

Bouw en breek

Geen voorstelling zonder tribune of decor. Daar zorg jij dus voor in het bouw- en breekteam. Met een scherpe blik en verstand van kroonsteentjes én steigerpijpen. En met twee rechterhanden. Die je ook nog eens uit de mouwen steekt. Buiten de ingeplande uren is het fijn wanneer je ook nog oproepbaar bent. Je werkt in een klein clubje. Technisch inzicht niet vereist, het werk zien liggen wel.

Runner

Als runner verricht je daar waar nodig hand- en spandiensten. Je bent volledige dagen beschikbaar en in het bezit van een rijbewijs. Je wordt met een busje op pad gestuurd: van kabels naar een locatie brengen tot lunchpakketten verdelen en van een kostuum ophalen tot een extra stopcontact kopen. Kortom: de ware trouble shooter!

Publieksbegeleider

Als publieksbegeleider begeleid je het publiek naar de locatie waar de voorstelling plaatsvindt. Jij zorgt er voor dat samen met de makers voor dat de voorstelling op tijd begint. Bovendien verzorg je er, indien nodig, de last-minute kaartverkoop. Als publieksbegeleider ben je als gastvrouw en- heer het gezicht van het Limburg Festival. Op locatie verwelkomen, begeleiden en ondersteunen jullie het publiek en de makers. Je voorziet het publiek van informatie over faciliteiten, aanvangstijden en andere voorstellingen.

Wat krijg je er voor terug ?

• Hét Limburg Festival-Collectors-Item: het festival t-shirt.
• De voorstelling waar je vrijwilliger bij bent, mag je gratis bezoeken indien er nog plek is. 
• Eeuwige roem als lid van de Limburg Festival-familie.
• Aan het einde van de dag gezellig napraten met de artiesten en andere medewerkers. Dit bij voorkeur bij een knapperde vuurkorf en met een glaasje in de hand.
• Ben je twee dagdelen achter elkaar actief? Dan wordt je getrakteerd op een lunchpakket en/of een lekkere maaltijd van chef-kok Gerard van Hotel De Abdij.