Spring naar content

Over ons

Het Limburg Festival is het oudste theaterzomerfestival in Midden-Limburg! Al 40 jaar bezorgen we bezoekers een unieke ervaring door ze te verwonderen met bijzonder theater op unieke locaties. Wij toveren Midden-Limburg om tot één groot openluchtpodium met een breed aanbod van theater, toneel, muziek, opera, mime en dans.

Theater op locatie is onlosmakelijk verbonden met het Limburg Festival. Sinds de vernieuwde artistieke basis in 2006, vormt theater op unieke plekken in Midden-Limburg het kloppend hart van de programmering. Het Limburg Festival programmeert theater uit binnen- en buitenland, presenteert jonge makers en weet ieder jaar weer opnieuw een breed (niet-regulier theater)publiek aan zich te binden.

De regio Midden-Limburg is erg belangrijk voor het programma en de uitstraling van het Limburg Festival. Door veelvuldige samenwerking en het blijven zoeken naar nieuwe verbindingen is het programma elke festivaleditie weer verrassend. Ook komt het publiek in aanraking met locaties waar zij eerder nog geen kennis van hadden of plekken die, zelfs exclusief voor het Limburg Festival, toegankelijk zijn gemaakt.

Tijdens het Limburg Festival is er voor iedereen wat wils. Zoek grootse theatervoorstellingen midden in het landschap op, wandel mee met de Nestvlieders, geniet met de allerjongsten van het beste jeugdtheater of ontdek de kracht van operamuziek tijdens Ommetje Opera. Het Limburg Festival brengt bezoekers van alle leeftijden op een laagdrempelige manier in aanraking met bijzonder theater op unieke locaties.

Samen met ruim 150 vrijwilligers presenteren wij als organisatie ieder jaar weer de prachtigste theaterzomer van Limburg aan u. In 2023 vindt het Limburg Festival van 16 t/m 20 augustus plaats. Kom ook en geniet mee!

Kernteam

Jan Klompen  |  Festivaldirecteur & programmeur

info@limburgfestival.nl
Ben ooit bij het Limburg Festival betrokken geraakt omdat theater mijn passie was ( en nog steeds is ) maar ikzelf er geen talent voor bleek te hebben. En een bijdrage leveren aan de organisatie van een festival als het Limburg Festival leek me destijds een heel goed alternatief. En zo is ’t gekomen…! Ondertussen zijn we 26 jaar verder en is mijn betrokkenheid bij hèt theaterfestival van Midden-Limburg er niet minder op geworden....

Helmie van Limpt  |  Huisvesting & secretariaat

helmie@limburgfestival.nl

Jong en oud laagdrempelig en betaalbaar theater aanbieden op unieke locaties in Midden-Limburg, daar zet ik mij graag voor in!

Vacature |  PR & Communicatie, grafische vormgeving

Marjo Peeters: Na het eten snel op het fietsje naar het kerkplein want daar begint zo straattheater! Dat was mijn kennismaking met het festival. Later als tiener, twintiger en daarna als moeder van twee kinderen, vaak het festival bezocht. Sinds 2013 ontwerp ik elk jaar de festivalposter en verzorg alle andere pr-uitingen. Sinds 2016 ben ik lid van het kernteam en ben ik - naast de grafische ontwerpen -  ook verantwoordelijk voor social media, de website, communicatie met de pers, advertentie-beleid enz.

Marion van de Bercken  |  Nunhem coördinatie Vrijwilligers

marion@limburgfestival.nl

Thei Tummers  |  Penningmeester

thei@limburgfestival.nl

Vacature | Productie Kindermiddag

Marita Hamers: Het Limburg Festival laat ieder jaar weer zien dat cultuur ervoor zorgt dat we ons met elkaar verbonden voelen en dat we de ruimte krijgen om onszelf te zijn! Dit samen tot stand brengen is dan ook iets waar ik mij graag voor doe inzetten!

Vacature  |  Productie

Wouter Ramakers: Het Limburg Festival voelt als het gezelligste maar ook laagdrempelig kunstenfestival. Vele bezoekers, een warm bad met een gedreven kernteam en toffe vrijwilligers.

Mathijs Creemers  |  PR & Communicatie

mathijs@limburgfestival.nl

Mijn taak bij het festival wordt het ondersteunen van marketing en communicatie. Na mijn opleiding Evenementen Organisatie was ik vooral productioneel actief tijdens sportevenementen. Nu kijkt ik er naar uit om een nieuw avontuur bij en met het Limburg Festival aan te gaan.

Ondersteuning Kernteam

Eric Hasselmann | Ittervoort - Vergunningen

eric@limburgfestival.nl

Carlo Lenssen  |  Sittard - Techniek

techniek@limburgfestival.nl

Chris Peters

Productie Natuurlijk…Theater

Frank Heykers

Productie Kasteel van Verlangen

Cat Smits

Gastcurator Kasteel van Verlangen

Mayke Roels

Gastcurator Kindermiddag

Henk Nieuwendijk

ICT ondersteuning

Ans Thijssen

Officiële opening