Spring naar content

VRIJDAG 18 AUG 2023

De derde festival dag alweer en het fris en fruitige is er nu wel vanaf. Maar de zin in weer enkele theatrale hoogstandjes is er niet minder om. Zoals het Natuurlijk…Theater dat vandaag in de buitengebieden van Nederweert en Weert geprogrammeerd staat. De fietstocht Natuurlijk…Theater is het onderdeel dat het langste op het Limburg Festival menu staat. Het is dan ook de optimale manier om cultuur, natuur en gezondheid met elkaar te verbinden. En dat doen we dan ook.

Traditiegetrouw geven we tijdens de jaarlijkse Limburg Festival Kindermiddag uw blagen tussen 4 en 12 jaar extra aandacht. Met fraaie kindervoorstellingen, leeftijd gerelateerde workshops en wie weet staat ook weer het snoetjes kliederen op het goedgevulde programma. Ervaar het op de gratis Kindermiddag in de ECI Cultuurfabriek in Roermond.

Met de dagelijks theater-op- locatievoorstellingen is het genieten vandaag. Zeg maar gerust smikkelen en smullen. Zoals tijdens “Luister! We eten” van Fedde &de Carvalho. Ontdek het onbekende met een onbekende tijdens dit theatrale klankdiner in Baexem.

We blijven nog even in het Leudal want in Roggel staat de succesvoorstelling ‘De brieven van Mia’ van George en Eran Producties op het de menu. Van Koninklijk Theater Carré naar Kirkelsberg. Dit verhaal van de 2e wereldoorlog wordt extra urgent door de koppeling naar de hedendaagse oorlogen. En of dat nog niet genoeg is bieden we ook nog een zeer smakelijke amuse in de vorm van de Limburgse Brieven van Mia aan.

Iets verderop staat het Friese gezelschap Pier 21, in de stal van Boer Sijben uit Neer, met de even ontroerende als hilarische voorstelling ‘Boer Ben Ik!’. Over een boer die ooit kinderlijk naïef fantaseerde over de schoonheid van het boerenbestaan en nu, jaren later gelaten moet constateren dat hij zijn trost geheel kwijt is.  In Beegden kun je in de voorstelling ‘Village’s Bomber Requim’ hoe Thijs Schrijnenmakers laat zien hoever vaderliefde kan gaan.

Vandaag is het de dag dat zowel ‘Alleen met de Goden’ van Afslag Eindhoven als “Pallet” van de Wenkbrauwerij voor de laatste keer te zien zijn tijdens het 41e Limburg Festival. En tot slot kun je voor een heuse biecht ook vandaag terecht bij Jan Schroën in Swartbroek